babyonn Kelebek kundak deniyor onlar nasıl ilays markasında falan var? Yarım kundak almak lazımmış sanırım onlar nasıl oluyor kalça çıkıklığı yapmayan?
1cey babyonn ben onları kullanmadım, direkt müslin örtüyle yarım kundak yaptım, ayaklar serbest oluyor, videoları falan izleyebilirsiniz, şart değil yani o, kullananlar gene yorum yapar 🫶🏼
annekiz6141 babyonn ay yok ne kundağı hava zaten cok sıcak.. Cocuguma da yap dediler yapmadım asla.. Sonra elleri yüzüne değince korkup ağlıyor gerek yok 57 günlük belden assagasini örtüyorum sadece müslin örtüyle
allyslife babyonn ben 2 tane kelebek kundak aldım direkt ebemin önerisiyle. Üstünü örtü/battaniye ile örtmeyeceğim için bacaklarını da kapatsın istedim. 3 ay sonrası için de uyku tulumu aldım.
Fatmanur_0416 babyonn ben almadım kundak yapmadım eline eldiven dahi sokmadım 2.ayda biraz kundak yaptım sonra tekrar bıraktım o da sevmedi zaten rahat kalınca daha iyi uyuyor havalar da aşırı sıcak zaten boğar onu benim kızım Mart sonunda doğdu ben memlekete gittim 2 aylıkken oralar soğuktu o zamanlar başladım kundak yaptım 1 buçuk ay sonra evime döndüm kundağı bıraktım
Sahraasli annekiz6141 moro refleksi yüzünden sürekli sıçrayıp uyanıyorlar kundak bu yüzden konforlu bir durum onlar için, oda sıcaklığı uygun olduğu sürece ince müslin onları bunaltmaz
annekiz6141 Sahraasli benim bebişim patikli kıyafetler bile giymek istemiyor bunaltıyor onu annem ilk zamanlar yaptı kundak ama sevmedi hep ağladı açtı üstünu bana da boğuyor gibi geliyor valla bana doktorumuz zibinla dursa yeterli hava çok sıcak diyor ben odanın ısısına göre giydiriyorum ince bir muslin üstüne yeter
beybimom_ Sahraasli kesinlikle katılıyorum evet tamamen çok sıkı olması vs bana da mantıklı gelmiyor ama bebek kundakla daha rahat yatıyor yeğenlerim bir buçuk yaşına kadar kundağa girdiği an uykuya daldı bebekler uyuyacağını biliyor kundağa girince direk gözünü kapatıyor ben kundak sağlıksız diyenlere katılmıyorum
babyonn Ekim bebeği olacak nasipse ama bilemedim şart mı alan da çok. Örtüyle kundak yapmaya güvenemem sanırım yukarı kayar yüzünü örter diye üstüne bir şey örtmek istemiyorum asla. Ama bu kelebek olanları merak ediyorum bi tane alayım bari
Sahraasli annekiz6141 üzerine örtü örtmek benim için daha çok riskli o kadar araştırma yapıldı ki bunun için yatak boş olsun diye ilk 1 yıl ,kundak yapmasamda mevsime göre giydirip örtü örtmemeyi düşünüyorum, bazen yanımda yatmak istiyor atak döneminde en zorlayıcı kısmı bu oldu sanırım lohusada
Sahraasli beybimom_ evet sadece kalçaya dikkat etmeye çalışıyorum asla kapatıp sıkmıyorum bebeğim 12 günlük ilk günler kundak yapmadım sonra hemen yaptım uyku kalitesi çok değişti eli kolu yüzünden ve sıçrama yüzünden hemen uyanıyordu ve eğer başta yapılmasa sonradan istemiyorlar
ecemk94 babyonn E bebekten şu ucuzlardan almıştık. 1 kez bile kullanmadık. Bir kere deneyelim dedik içinde durmadı. Aldığımız gibi duruyor hala
gamzeakarsu17 babyonn mevsime bağlı olarak kundak kullanılır tabiki ben haziranda doğum yapmıştım gündüzleri 40 dk uyuyup uyanıyodu sonra kaynanam yarım kundak yaptı çocuk 2.5 saat uyudu şok oldum 4 aya kadar yani çocuk izin verdiği müddetçe yaptım.evde klima çalışıyordu zıbınla gezdiriyordum uyuturkende müslinle yarım kundak yapıyordum isilik vs yaşamadım ama klima olmasa terler miydi bilmiyorum.bu bebeğim ekim sonu doğacak ona hazır kundak alacağım hava serin olacağı için izin verdiği kadar kullanırım yine 4 aya kadar falan
melismersin babyonn bir sürü kundak aldım hiçbirini asla kabul etmedi. Sadece hastanede ilk doğduğunda yaptılar bir eve geldik kundağa sarınca bastı çığlığı. Kundaksız yatırıyorum sıçrıyor ama uyanmıyor
arasmom0101 babyonn bende müslin ile yarım kundak yapıyorum biraz geç başladım ama olsun az da olsa işe yarıyor siz daha erken alıştırsın bence kundak yapmaya,
babeby babyonn eylülde doğan bebeğime ben ilk kendim kundak yaptım. Ayaklarını serbest bırakarak yapardım ama büyüdükçe kundağı kaydırmaya başladı ve o beni çok tedirgin ettiği için yüzünü Allah korusun örter diye kelebek kundaklara geçtim ayaklarını serbest bırakıp kollarını saranlara. Çok rahat ettim. Hatta neden ilk başta bu hazır kundakları kullanmadım dedim. Çünkü sık sık emzirip altını değiştiriyorsun ve hazır kundaklar aşırı pratikmiş. Şimdi tekrar hamileyim. Kesinlikle çok daha önceden başlayacağım. İlays ve ergopouch markalarını kullandım. Dönmeye başladığında kollarını serbest bırakmaya başladım.