ikincicocugunubekleyenanne Hanımlar merhaba bugün idrar tahlili yaptırdım bakteri çok yüksek artı protein +2 değerleri var hemen kadın doğuma gitmem gerektiği söylendi 32+3deyim ve fazlasıyla tedirgin oldum gebelik zehirlenmesimidir bu yaşayan başına gelen varmı
allyslife ikincicocugunubekleyenanne ben bu durumu 3 kez üst üste yaşadım, her seferinde nefrolojide detaylı spot idrar testi yapıldı ve hepsinde protein negatif çıktı. Bazen enfeksiyon proteini pozitif yapabiliyormuş. Sorun yok dendi hep 32+0′dayım. En son pozitif çıktığında 27.haftadaydım. Elhamdülillah her şey yolunda. Spot idrar testi yaptır mutlaka. Detaylı bakılsın. Tansiyonun nasıl? Gebelik zehirlenmesinde tansiyon da yükseliyor.
pdrabia ikincicocugunubekleyenanne ben de benzerini yaşadım, protein kaçağı vardı aşırı miktarda. miktarını hatırlamıyorum ama tansiyon yoksa tek başına gebelik zehirlenmesi olmuyor. Benim böbrek sıkıntımdan (stent/hidronefroz) dolayı olmuş boşuna korkuttular ama sen sakin kalmaya çalış ve tansiyon takibi yap. Aniden aşırı ödem ve ense baş arkasında aşırı şiddetli geçmeyen ağrı tansiyon yüksekliğine işaret ediyor.
zulemaa ikincicocugunubekleyenanne benim de +1 çıkmıştı doktorum tekrar çağırdı idrar yolu enfeksiyonundan da yükselebiliyormuş illa zehirlenme demek değil antibiyotik kullandım bir doz ve düzeldi tabiki gittiğimde spot istedi doktor ve düzelmişti sorun olmadı strese gerek yok gidip görünün herşey yolundadır umarım
ikincicocugunubekleyenanne allyslife tansiyonum yok yani normal çıkıyor sanırım en büyük avuntum bu ama ödemlerim oluyor hava sıcak olduğu için bunu da normal olarak görmüştüm idrarda bu şekilde enfeksiyon çıkması protein çıkmasına çok şaşırdım açıkcası idrarda kan da var dedi hemşire bende ne ağrı ne yanma hissi hiçbiri yok ve suyu da bu sıcaklarda zaten çok içiyorum
ikincicocugunubekleyenanne pdrabia tansiyonum normal aslında genelde düşükte çıkar bilmiyorum netten baktığımda gebelik zehirlenmesi yazdığı için baya endişelendim erken doğum olmasından korkuyorum açıkcası buna sebebiyet olmaz inşallah
allyslife ikincicocugunubekleyenanne evet bende de kan var denmişti ama yoktu, spot testte hepsine detaylı bakılıyor mutlaka onu isteyin yapmazlarsa. Enfeksiyon kaynaklıdır belki sizin de
ikincicocugunubekleyenanne zulemaa umarım enfeksiyona bağlıdır ilaçla suyla geçer çok teşekkür ederim
ikincicocugunubekleyenanne allyslife inşallah öyledir bakteri yüksek enfeksiyon var ama bu protein sıkıntıymış sanırım enfeksiyonda öyle son haftalara doğru yaklaşınca korktum açıkcası erken doğum erken alma gibi durumlar olmaz inşallah tek endişem bu
allyslife ikincicocugunubekleyenanne dediğim gibi aynı şekilde 3 kez yatış yapmak istediler, spot temiz çıkınca enfeksiyon kaynaklı diyip eve yolladılar, sorun olmadı
ikincicocugunubekleyenanne allyslife doktorumla görüştüm tahlil yaptı tekrardan şuan sonuç bekliyorum herhangi bir şey demedi 2 hafta sonra nst yaparız dedi sadece sonuçlara göre konuşacakmış
allyslife ikincicocugunubekleyenanne hayırlı sonuçlar alın inşaallah Ben de 23+3′te NSTye girmiştim evet o da bazen belirleyici olabiliyor ama sıkma canını sorun yoktur
ikincicocugunubekleyenanne allyslife tekrar tahlil çok önemliymiş bugün çıkan değerlerin dünkilerle hiç alakası yok kültür sonucu henüz çıkmadı ama protein negatif bakteri düşük çıktı çok şükür ki