24 haftalık hamileyim. Saat 11.00’de randevum olmasına rağmen saat 11.40’ta muayeneye alındım. Muayene sırasında asistanın, dışarıdaki başka bir hasta hakkında “o kadını muayeneye almayacağım” şeklinde kendi kendine söylenmesi ve hastalar hakkında bu şekilde konuşması beni oldukça rahatsız etti.
Ayrıca eşimin doğuştan kolunda engel olduğunu ve bunun bebeğimizde herhangi bir probleme yol açıp açmayacağını doktora özellikle sordum. Doktor, daha önce bakılıp bakılmadığını sordu. Daha önce kontrollerde sorun görülmediğini söyledim ancak mevcut muayenede bebeğin durumuyla ilgili soruma net bir şekilde “sorun var” veya “sorun yok” şeklinde açıklama yapılmadı. Hamilelik sürecinde anne ve baba olarak böyle önemli bir konuda daha ayrıntılı ve açıklayıcı bilgi verilmesini beklerdim.
Bunun yanında 3 farklı ilaç reçete edildi ancak bu ilaçların neden gerekli olduğu, hangi eksiklik veya tahlil sonucuna göre verildiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Özellikle demir ilacı konusunda kan tahlili yapılmadan neden kullanmam gerektiğini anlayamadım. Hastaya ilaç yazıldığında, ilacın hangi amaçla verildiğinin ve gerekli olup olmadığının açıklanması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca şeker yükleme testi ve tetanoz aşısı önerildi ancak bunların neden gerekli olduğu ve benim durumuma göre gerekçesi konusunda yeterli açıklama yapılmadı.
Muayenenin aceleye getirilmiş ve iletişimin yetersiz olduğunu hissettim. Hamilelik gibi hassas bir süreçte hastanın sorularının dinlenmesini, endişelerinin ciddiye alınmasını ve uygulanan işlemler ile yazılan ilaçlar hakkında açık ve anlaşılır şekilde bilgilendirilmesini bekliyorum. Maalesef bu açıdan memnun kalmadım.