Kızlar şimdi ben size bir küçük içimi dökmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben iki yıllık evli ve 14 haftalık gebeyim. Biz evlenirken eşimin ailesi (evlenelim diye yanıp tutuştukları halde) bize maddi olarak hiç destek olmadılar. Düğün salonumuzdan, gelinliğime, evimizin mobilyasına kadar her şeyi eşimle beraber kendimi karşıladık. Bu arada durumları gayet iyi, bize destek olmamaları tamamen pintiliklerinden. Bana düğün+nişan toplamda 25 gr altın taktılar, üstelik evin ilk ve tek oğlu. Ha bir de bizim düğünden bir kaç ay sonra kv yeğeninin kredi kartı borcunu ödedi 25 bin. Kp’in haberi olmadan hem de. Yani herkese var bize yok.
Benim ailem ise beyaz eşyalarımızı, evimizin halı ve perdesini, ütüsünü onun damatlık ve nişan bohçasını aldı. Üstüne de 40 gr altın taktılar. Dediğim gibi geri kalan her şeyi biz kendimiz yaptık.
Kayınpeder olacak densiz bana sürekli bebek göndermesi yapar dururdu, ben de (daha gebe kalmadan önce) şaka yollu dedim ki siz altınınızı hazırlayıp koyun kenara torun illa gelir. Bana dedi ki “altın almak çocuk yapmaktan daha zor sen onu unut” ayyy düşününce bile sinirleniyorum lafa bakın. Neyse gelelim şimdiye.
Şimdi gebeyim ve anne babam beşik ve bebek arabası almak istediklerini söylediler ben de onun yerine altın yapın dedim. Altın da yapacağız elbette ama bunları da almak istiyoruz dediler. Eşimin ailesi ise bir çeyrek ancak takacak. Bu durumda benim de kendi ailemi masrafa sokmak istememem normal mi? Siz olsanız ne yapardınız?
Okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻