Merhaba sevgili anne adayları. Bu konuda forumda çok yazı okudum. Güncelde benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlarım varsa veya benzer şeyler yaşayıp bebeğini sağlıkla kucağına alan arkadaşlarıma da ulaşmak amacıyla bu postu açıyorum. Her şey çok yolunda giderken 20.haftadaki detaylı ultrason sonrası tek umblikal arterim olduğunu, bebeğimin burun kemiğinin de kısa olduğunu öğrendim. Devamında down sendromundan bahsedildi ama benim NIPT testim düşük riskli çıkmıştı zaten. Çok takılmadım. Derken 28.hafta itibariyle de bebeğimin önce karın çevresi geriden gelmeye başladı. 32.haftamdaki kontrolde de baş çevresinin 32.haftayla uyumlu, karın çevresinin 30.hafta, bacak ve kol kemiklerinin de 29.haftayla uyumlu olduğunu öğrendik. 8 günde de sadece 42 gram kilo almıştı maalesef. Doktorum bebeğimi erken almak durumunda kalabiliceğini de söyledi. Bebeğimi dışarıdan beslemek daha kolay olurmuş. Yarın detaylı ultrasona gittiğim doktoruma gideceğim yeniden. İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor. NIPT testim yanlış mı acaba diye bile düşündüm. Desteklerinize ihtiyacım var. Yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettirecek. Allah herkesin evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.