jekdkllmdkm Emzirirken antidepresan kullanılır mı bebeğim 2 aylık olacak panik atağım biraz fazla arttı doktora gitmek istiyorum fakat ilaç kullanabilir miyim boşunada gitmek istemiyorum hamile kalmadan kullanmıştım bi dönem
PinkDream jekdkllmdkm emziriyorsan doktor bilgisi izni olmadan bi ilaç kullanma bence ne olur ne olmaz
seymakca12 jekdkllmdkm Sizi korkutmak istemem. Ama bildigimi söylemezsem hakkınıza girerim. Ben özel eğitimciyim. Hamilelik ve emzirme sürecinde antidepresan kullanan anneden kaynaklı zihinsel geriliği veya otizm olan bir çok öğrencim oldu. Ilaç dışında başka şekilde başetmeyi deneyin mümkünse. Allah yardımcınız olsun.
decembermum jekdkllmdkm veriyorlar canım git ben önceki emzirme döneminde içtim şimdi hamileyim ilaç başladı emzirme dönemi gel ilaç değiştiririz süte en az geçen güvenli olanı seçeriz dedi
Esraaaa6 seymakca12 Tek tek sordunuz yani annelere hamileyken kullandınız mı diye garip valla siz özel eğitimci değilde sherlock holmes olmalıymıssınız megerse
decembermum seymakca12 ya gerçekten mi bakın daha bugün gittim ilaç yazdı doktor bu bilgiden emin misiniz valla içime korku düştü ne olur emin olmadan yazmayın zaten anksiyete var bizde
seymakca12 Esraaaa6 Yok sormadım kendim uyduruyorum. Ögrencilerimizin nasıl tanı aldığıyla ilgili veli görüşmesi yapmıyoruz, RAM ile konuşmuyoruz, psikologlarıyla görüşmüyoruz, detaylı bep dosyası oluşturmuyoruz. Hepsi benim hayal ürünüm :)
Esraaaa6 seymakca12 Böyle bilimsel dayanagı olmayan iddialarla insanları korkutmaya hakkınız yok sınanmamışlıgın kibri diyorum ve başka bişey demiyorum size iyi günler
jekdkllmdkm decembermum ikinci çocuğunuz herhalde ben kapalı alan fobisi panik atak gibi sebeplerden gitmek istiyorum birde ani sinirlenmelerim oluyo ilk çocuğum 3 yaşında biraz da onun içinde gitmek istiyorum mesela asansöre binme gereği oluyo bebek arabası olunca eşim asansörle ben merdivenle geliyorum bu gibi bir çok tuhaf şey oluyo aslında kullanmak mı iyi kullanmamak mı bilemiyorum bebeğe zarar verecek küçük bir ihtimal de olsa insan gözardı edemiyo
seymakca12 decembermum Hamilelikte kullanıma göre emzirmede kullanımın etkileri tabiki daha düşük. Belki de hiç olmaz tamamen şans. Ama şöyle düşünün bazı ağrı kesiciler bile süt ile bebeğe geçme ihtimalinden dolayı yasak. Sinir sistemi ilaçlarının ne kadar ağır olduğunu en iyi siz bilirsiniz. En masum ilaç bile sonuçta ilaçtır ben böyle düşünüyorum. Siz yine de doktorunuza güvenin derim ilaca göre böyle bir risk görseler vermezlerdi diye düşünüyorum. Buna inanmak istiyorum.
decembermum seymakca12 valla içmeme kararı aldım ben böyle bir ihtimali bile göz ardı edemem dayandığım noktaya kadar dayanacağım
jekdkllmdkm ezzo2788 nefes darlığı yaşıyorum nefes alamıyor gibi kapalı alan fobim var bide asansöre filan asla binemez oldum can kenarına filan yüksek yerde oturamıyorum otobüse binemiyorum şahsi arabaya da cam kapalı binemiyorum bazen uyurken aniden nefes alamıyorum hissiyle uyanıyorum kapımı kapatıp filan yatamıyorum gibi gibi günlük yaşantımı çok etkiliyor
ezzo2788 jekdkllmdkm dediklerinizi bende de var Rabbim inşallah şifamızı verir bende 5-6 yıldır uğraşıyorum her belirtisini dibine kadar yaşadım yoruldum
jekdkllmdkm ezzo2788 Amin inşallah bende de var Bayadır rabbim kolaylık versin emzirdiğimiz için bişeyde yapamıyoruz