Merhabalar, ben de başımdan geçen bir deneyimi anlatmak istedim öncelikle kimseyi ilaç kullanımına teşvik etmek gibi bir amacım yok
Ben 5 hafta 6 günlük hamileyim ve uzun yıllardır Selectra ve desyrel ile tedavi görüyordum yoğun kaygı bozukluğu, panik atak, Dehb, Fibromiyoloji gibi teşhislerim var maalesef.
Hamileliği öğrendiğim anda bir hekimin yönlendirmesi üzerine hem Selectra 75 mgyi hem Desyrel 100 mgyi aniden kestim ve sigarada kullanan birisiydim.
Benim adıma ilacı bıraktım demek işin kolay tarafı oldu ama yaşadığım 6 gün o kadar zor bir süreçti ki 24 saate yakın uyumadım, peş peşe düşüncelerle boğuşmak, yoksunluk belirtileri tamamen beynimi sarmıştı ve sigarayı ilaçlar sayesinde günde 1 tane içerken gün geçtikçe bu durum 10-15 çıkmaya başladı çünkü hem yoksunluk belirtileri hem sigarayı bırakmak için mücadele verebilecek bir gücüm yoktu tabi her sigara içtiğinde de sabaha kadar süren bebeğime bir şey oldu kaygılarını saymıyorum bile.
Bu böyle olmayacaktı ben de bir Pskiyatr Prof ile görüşme kararı aldım görüştüğümüzde Selectraya başlama kararı aldık ve şuan 50 mg içiyorum Desyrel kesildi. Kimseye ilaç için demiyorum ancak içiyorsanız ve bırakacaksanız sakın benim gibi aniden kesmeyin kademeli bir şekilde azaltın her şeyin bir çözümü ve usulü var benimki tamamen ne yapacağını bilmemekten kaynaklı saçma bir davranıştı. Şuan bence toparlanıyorum hekimle görüştüğüm her konuyu anlatamayacağım ilaca teşvik olmasın diye ancak şu bir gerçek
İlaç içiyorsun diye her şey kötü olacak değil, içiyorsun diye de her şey güzel olacak değil.
Tevekkül…