meryela benim eşim de yeni ameliyat oldu sayılır bekliyoruz biz de inşallah güzel haberler alalım. Benim eşim iki kere ameliyat oldu bu arada. İlk öğrendiğimizde değerleri çok kötü değildi doğal da olur deneyin dedi doktor. 1 sene denedikten sonra eşim ameliyat olmak istedi. Açık ameliyat oldu. Tek taraflı. Ameliyat sonrası değerleri hızla düştü. 18 milyonla başlayan süreç 6. Ayda 2,5 milyona düşmüştü. Bizim için korku ve hüsrandı. Varikoseli yerinde duruyormuş ve 2,5-3 olan varikosel 4 e çıkmış ayrıca sağ tarafta da olmuştu. Nüks değil de başarısız geçen bi ameliyattı kısacası. Değerler hızla düşünce biz panik ve korkuyla 3 defa tüp bebek denemesi yaptık. Son denememizde biraz daha sağlıklı beslenme ve sporla değerleri azıcık yükselmişti. Ama hala tabii ameliyat öncesi haline yaklamamıştı bile. O haliyle yaptığım 3. Tüp bebek denemesinden 2 adet pgt den sağlıklı gelen embriyo elde edildi. Sperm kalitesine de bağlıyorum ben. O embriyoların ilkini transfer ettirdik kimyasal gebelik oldu. Öyle olunca, eşimin de varikoseli daha fazla ilerleyince daha kötü sonuçlar alacağımızı düşünerek ve aynı zamanda eşimde ağrı da vardı. Tüm şartlar birleşti ve eşim tekrar ameliyat oldu. Şimdi 2. Ameliyat sürecini bekliyoruz. Bu arada bekleme sürecindeyken ikinci enbriyoyu transfer ettirdim ve negatif oldu. Biraz üzüldüm. Ama artık doğal olması duasındayım. İnşallah sizin de öyle olur tez vakitte amin