Sincanda yaptıgım dogumu tüm detaylarıyla anlatıcamkı herkesn bi fikri olsun dun gece saat 00.45te suyumun gelmesıyle 38 haftalıkken sincan egıtım arastrma hastanesı kadın dogum acilinden giris yaptık önce asistan doktora yönlendirildk asistan doktor eliyle gırerek catı muanesı yaptı ama acıklıgın kac cm oldugunu söylemedi we hemsıreye yönlendırdı hemsırede aynı yöntemle bakıp acıklıgın 2cm oldugunu söylerek yatısımı verdıler hemsıre eaım ve annemle üst kata cıktık esimi almadılar annem refekatcı oldu cıkıs ıznı olmadgnı odadan cıkamıcaqmzı ziyaretci kabul edilmedgni söylerek odamza cıkardı bzı oda tek kişilk ve temzdi bebegin yatagındakı tüllü süs harıc snrasında dıger hemsıreleer geldı bılgılerımı aldılar önlügmü giyndm damar yolu acıldı yatısm oldu gece ekibndeki bska bı doktor asistandı oda ultrasonda bakım yaptı snrasında benı nstye bagladı ılkbas sancılarm olmadgı ıcn rahattım ve nst cıhazına dkkat etmedm ama saat 3 3 buck cıwarı sancılarm ve sıklıgı arttı kımse ılgılenmedı annemı zor gönderdım hemsıre geldi annenzmı yanlıs refekatcı secmıssn dıye anneme laf söyledi nyse ddk o sancılarla bogusurken ugrasmadk nstye baktılar sancımn olmadgnı söyleyp gittiler yarm saat snra cıglık cıglıga bagırnca hemsıreler yanıma geldiler ama nst cıhaznn bozuk oldguna bir trlü ıkna olmadılar yarm saat dha sancı cektm erkek hemsır tekrar elıni sokup baktı ve dogumun baslamıs 6 cm olmus ddı 6cm oldgunu duyunca nstnn bozuk oldugna ınandılar bu arada ben sancılar ıcndeym 8 cm oldu annemı dsarı ckardılar ne olduysa o anlardan sonra oldu normal dogum yapmam ıcn cok zorladılar ama hem sancıları karsılayamadm hemde dogru ıkınamadm halıyle dogumum acayip zor oldu bu arada kadın asistan ıdrarmı yapmam ıcn ucunda balon gbı olan bseyi icime sokmya calısırken asırı derece canm acıdı we asistani sarstmmm sarsınca butun saglık ekıbı ustume geldi dogum yapmaya calısan ve canıyla ugrasan bı kadını keyften bgırıp cagırıyomusm gbı davrandılar asıstan doktor catlasanda patlasanda sezeryana almıcam senı dedı ve acayip derecede zorladı benı bu arada yataktan indim cömeldm sancılarmı öylede karsılayamadm tekrar yattm ıkınmya calstm acayip canm yandı o ara catalı ckardılar acılmam 9cm oldu ıkı üc hemsıre kolumdan bır erkek hemsırde karnıma bastırıodu hayvan bile bu seklde dogırtulmas bnce o ara kendmden gectm bagrmya ve ellernden kurtlmya calstm ıteklemeye calstm hepsnı en son yapamıcam bırseyle alın ıcmden dıye yalwarırken hepsı bna bagırdı azarladı ne terbıyeszlıgım kaldı ne yasım ne basım bnde hepsnı sıkayet etcegmı soyledm o sancıda dha sonra asıstan doktor ıcıme bırsey sokup genslettı o ara sancm geldı ıkınma bagrıs cagrıs derken bebegımı dogurdm bebegim kücük dogdu ve dogum anında cok amnıyon sıvısı tüketms ve akcıgernde kacmıs suan yogun bakımda cocuk doktoru ve hemsırelerı doguma göre dha iy calısıyolar yaklasmları daha düzgün sincanda dogum normal dogum yapmak ısteyenler bırkez dha degıl yüz kez düsünsünler ben yandm siz yanmayn ilk bas ilgileri cok iydi doktorlarnda ama bagırdkca onlara tepkı göstrdkce yaklasmları asırı degstı keyfmden bagrdgmı sezeryana alınmak ıcn bukdr yaygara yapıyomusm gbı algıladılar kı ıstegım sdce sag salim bir seklde bebegmı kucagma almaktı canm okdr cok yandıkı sancılar canmı cok yaktı ıkınamamak ayrı bı zorluk zaten bde ustune dikşlerm ve agrılarm elimde olsa hc dusunmeden sezeryan olmak ısterdm tramwa yasadım malesef