Evet 9 günlük anneyim post açmak için iyice toparlanmayı bekledim neden mi ? Lohusalıktan değil hatta insanların yüzümü bile yıkayamıyorum dediği anları anlamıyorum ben ilk günler cilt bakımı bile yaptım 2 kere😅 olaya nereden nasıl baktığınıza bağlı ben gayet mutlu ve huzurluyum gece atak anlarında ki uykusuzluk dışında , uyanması için defalarca 1 saat uğraştığım saatlerce meme de kaldığı oldu kolay geçirmedim yani gecenin belli saatlerinde isyan diğer tüm gün şükür halindeydim..
Nişanım bir kaç gün önce geldi 39+3 olmuştum sonra iki gün sancı çektim ikinci günü çok zor geçti ben bu doğum sancısı diye beklerken hiç açılmam yoktu bir santimdi ve akşama kadar değişmedi açıkçası şimdiden böyleyse ilerisi nasıl olacak diye korktum sezeryana alındım.. Hayatımda bundan daha güzel bir duygu yoktu en büyük etkisi de eşim yanımdaydı zaten çok korkuyordum bence eş desteği çok önemli..
Sonrasında odamıza çıktık akşam beni yürütmek için hemşire geldi ama benim karnımda çok büyük bir boşluk varmış gibi hissettim ayağa kaldırırken kesi yerinde ki ağrıdan dünyam yıkıldı böyle bir acı yoktu kişiden kişiye değişiyordur belki ama ben bu kadar olacağını tahmin etmedim beni koridorda yürütmeye düşünürlerken ben refakatçi koltuğunda pes ettim en son üç kişinin kollarında beni bayıltın diye ağlıyordum gerçekten çok acı çekiyordum sonrası da acıyla geçti , yani normal doğum ve sezeryanı kapıştırmak isterdim hangisi daha kötü olabilir diye annelik çok kutsal bir şey onu anladım.
Kızım oldu ismi Sahra☀️
-2600 gram doğdu doktor 3000 gram olduğunu söylemişti doğmadan önce o biraz üzdü beni hızla kilo aldırmaya çalışıyorum bir haftada 200 gr almışız çok şükür.
-sütüm gelmez diye hissediyordum ama geldi üç gün sonra tamamen indi ve çok rahatsız edici bir his boşaltmak için hemen pompa aldım öncesinde ne olur ne olmaz diye emzirme ile alakalı bir şey almamıştım.
-sezeryan dikişleri yapıştırma oldu su geçirmez bant takıyorlar ertesi gün hemen evde duş aldım.
- 1. haftada büyük gelişim oldu ve rahat hareket edebildim ama öncesi faciaydı özellikle emzirirken uyurken .
-bugün dokuzuncu gün annemi gönderdim yemek ve temizlikte yardım ediyordu ama benim ihtiyacım olan gece uykusuydu emzirdiğim için kimse yardım edemiyordu süt kaşığını bebeğim sevmedi çünkü .
- yalnız olmak ve eşimle olmak şu an için bana daha iyi geldi annem haftada 1-2 gün gelecek.
Tecrübelerimle hastane için olmazsa olmaz maddeler;
Öncekli Spinal anesteziden korkmayın hiç acıtmıyor hissetmiyorsunuz iğneyi . En kolay an doğum sırasındaydı acı 10/0
1-sezeryan ameliyat olacaksınız elbiseli gecelik ve emzirme sütyenli olması (çünkü o an her şeyin konforlu olması sizin hayrınıza 😅)
2-bebek için bol miktarda bez. (Mekanyum çok fazla çıkardık )
3- refakatçin gece uyumama özelliği olması annem ve eşim uyudu gündüzleri sağolsun yardım ettiler eşimin en büyük yardımı bana her istediğimde soğuk kahve temin etmesi oldu benim için yeterli 😅
4- kesinlikle DEPEND o an yırtıp atıyorsunuz eğilip çıkarma gibi bir zahmete girmeyin giydirirken de birinin yardımcı olması gerekiyor.
5- emzirme yastığı dikişler için çok önemli.
6-hastane odaları uygun hava ısısına sahip yazın
çok kalın battaniyeler götürmeye gerek yok.
Enerjini yükseltecek şeyler yapın oda süslemesi yapmadım bi kaç balon oda içerisine astım sonrasında özel hastanede doğum yaptım hastane kapı süslemesi yaptım bana kalsa onuda istemezdim hep söylüyorum başka insanlara karşı hassas olunması gerektiğini aynı koridorda ölü doğum yapan kadın vardı hala aklımda ve onu da yürüttüler nişan merasimi gibi olması gereksiz o an ne olacak ne yasacaksınız belli olmaz Allah herkese kolay ve sağlıklı doğumlar versin sorularınız varsa müsait oldukça yanıtlayacağım 🧞♀️