Kızlar baştan söyleyeyim ben lafı kısa kesemiyorum bu konuyu da ben mi böyle düşünüyorum yoksa benimle aynı fikirde olanlar da var mı diye paylaşıyorum uzun olabilir.
Bir kadın var gıda mühendisiymiş bir markası da var kişi ya da marka adı vermeyeceğim, keşfette karşıma çıkıp duruyor yok köy tavuğu yemem market tavuğu daha güvenli, ev yapımı salça zehir paketli alın, yok ben pazardan meyve sebze almam organik sertifikalı bilmem nerelerden alırım, konserve evde yapmayın zehirlenirsiniz bilmem ne sürekli bu şekilde paylaşımları var. Daha önce gıda sektöründe hem ben hem de annem ve babam çalıştı yani inanın o paketli en iyi markaların ürünleri bile öyle ortamlarda üretiliyor ki akıllara durgunluk verir en basit örneği bir kuruyemiş fabrikasında çalışıyordum (ürünlerden yememize izin veriyorlardı) baktığınız zaman çok temiz bir tesisti fakat bir gün kabuklu ceviz paketlerken bir kaç tane yedim ve biraz sonra ciddi bir mide ağrısı başladı dönmesi vs yaşadım acillik oldum meğerse dış kabukları beyaz kalsın kararmasın diye seyreltilmiş sodyum hipoklorit kullanılıyormuş yani bildiğiniz çamaşır suyu ben bu sebeple zehirlenip hastanelik oldum ve sadece bir kaç tane ceviz yemiştim, yere düşenler vs süpürülüp ayıklanıp kırıntı halinde paketlenenlere ekleniyordu hele şu ucuz sürülebilir çikolataların üretimi için gönderdiğimiz fındıklar o kadar berbattı ki uzun süre iyisini bile yiyemedim. Salça, meyve suyu, meyve püresi vs üretiminde çürümüş kendinden geçmiş ürünler araya kaynayıp gidiyor yani paketli gıdanın hijyeninden asla emin olamıyorsunuz. Ailemde çiftçilik yapanlar da olduğu için o parlak güzel meyve sebzelerin üretiminde nasıl boca edilircesine tarım zehri kullanıldığını da çok iyi biliyorum bu sebeple özellikle çocuğum için eğer bulabilirsem köyden ilaçsız taze meyve sebzeler alıyorum içim çok daha rahat ediyor, imkanım varsa salçamı da kendim yapıyorum ya da güvendiğim temiz biri yapıyorsa ondan alıyorum, konserveyi de aynı şekilde ya kendim yapıyorum ya güvendiklerimden alıyorum, süt alacaksam tanıdığım bildiğim bir üreticiden alıyorum (arabayla saatlerce açıkta gezen sütleri bende onaylamıyorum hijyeninden emin olunmuyor) köy tavuğu da bulursam alırım yediririm yani bana daha temiz daha güvenli geliyor. Bu son zamanlardaki paketli gıda güvenli diğerleri zehir algısı nereden ve nasıl çıktı asla anlamıyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ben mi yanlış olanı yapıyorum bir şeyin güvenilir olması için illa üstüne organik sertifikası mı yapıştırılması gerekiyor biz evde kendi yaptığımız şeyleri yemekten niye korkar olduk siz ne yapıyorsunuz her şeyi hazır paketli mi alıyorsunuz?