Ben de sizin yaşadığınız şeyin aynısını tersten yaşadım. En başından beri kız hissediyorum diyordum erkek olduğunu öğrenince ufak bir hayal kırıklığı yaşadım ama olsun sonuçta tek çocuk düşünmüyorum inşallah ikinci kız olur dedim biraz heves edip alışveriş yaptım. Aradan biraz zaman geçince bana bu durum vurmaya başladı, geceleri ağlıyorum, gün içinde durduk yere ağlıyorum. Kız çocuğu olanları görünce, kız bebeğe hamile olanları görünce kıskanıyorum, neden benim kız değil diye üzülüyorum. Ya ikinci de erkek olursa düşüncesi dünyanın en korkunç düşüncesi gibi geliyor kahroluyorum. Terapiye başladım. Bu üzüntüyü yaşarken aynı zamanda vicdan azabı da çekiyordum insanlar bir bebeği olsun diye uğraşıyor, neden sağlıklı olduğuna şükretmeyip cinsiyetine bu kadar takılıyorum diye kendimi suçluyordum. Buradaki insanların söylediği gibi. Ama terapistim böyle düşünmemem gerektiğini söyledi çünkü ikisi birbirinden bağımsız durumlar. Evet sağlıklı bir bebeğin olması çok güzel buna sevinirken aynı zamanda istediğin cinsiyet olmadığı için çok üzülebilirsin çünkü çok istediğin bir şeyin olmamasının yasını tutuyorsun. 26 haftalık hamileyim terapiye başlayalı 1,5 ay oldu hâlâ acaba bir mucize olur mu diye bekliyorum -ki imkansız Fetal DNA ile öğrendik detaylı ultrasonda da teyit edildi- dini ve etik olarak hiç uygun bulmasam da hatta korksam da yurt dışında cinsiyet seçimi araştırıyorum ikinci çocuğun erkek olmasını kaldıramam diye düşünüyorum. Çok yıpranmış durumdayım, insanların yargılamasından korktuğum için de kimseyle paylaşamıyorum içime atıyorum. Ya doğduğunda da sevemezsem diye korkuyorum bu düşüncelerden nasıl kurtulacağım diye düşünüyorum. İnsanların söylemleri beni daha da dibe çekiyor erkek olduğunu söylediğim herkes Allah kolaylık versin, Allah sabır versin, olsun inşallah ikinci kız olur gibi şeyler söylüyor zaten negatif olan durumum daha da kötü oluyor. Bunu yaşayan tek kişi olmamak biraz rahatlatsa da çok çaresiz hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum umarım atlatırız. Bu durumu yaşamayan kimsenin yargılamamasını istiyorum, inanın bu bir şımarıklık ya da şükürsüzlük değil. Allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı bebekler nasip etsin inşallah kimse bu durumu yaşamasın.