gamze_sirin 24. haftaya giriş yaptım son kontrollerimde (2-3 farklı doktor) amniyon sıvısı şu an normal değerlerde, ama fazlalaşacakmış gibi duruyor dedi. 1 tanesi 27. haftaya randevu al gel şeker yüklemesi yapalım dedi. bir süredir araştırıyorum bu amniyon sıvısı kaç olmalı, ne kadar fazla olursa nelere yol açar, neden fazla olur falan diye. şeker yüklemesini de araştırdım. tamamen bir test. gebelik şekeri denen şey fazla olunca bebek daha fazla idrar üretiyor, o idrar da amniyon sıvısını artırıyor haliyle. bu yüzden şekeri mğmkğn olduğunca kesmek, hamur işi vs gibi şeylerden uzak durmak gerekiyor. şeker yüklemesinin amacı da bu zaten. şekeri yüklüyor vücuduna, sonra tekrar kan alıp bakıyor, şekerin var mı yok mu, amniyon sıvısı o yüzden mi artıyor diye. halbuki şekeri komple kessek, hamur işini bıraksak paketli gıdalardan uzak durup bol su içsek sağlıklı beslensek, bu da bir test. şeker yükleme testinde şeker çıkarsa seni yine bu düzene sokacak çünkü araştırdım. ne gerek var? aynı pisliğin laciverti gibi bişey. doktorlar ilgilenmiyor uğraşmak istemiyor kısa yoldan yapıştırıyor testi. beslenmeni sorsa, şunları tüket bunları tüketme, günde şu kadar litre su iç dese bi takip etse sonra amniyon sıvısını ölçse mesela, şeker takibini yapsa ona göre… yok.. ben 1 haftadır şekeri baya bi azalttım hamur işini kestim çayı şekersiz içemiyorum diye bazen çay bile içmiyorum. günde 1 litre zor su içerdim şimdi en az 2-2,5 litreye çıkardım. 1-2 hafta sonra muayeneye gideceğim amniyon sıvımı ölçtüreceğim, anormal bir artış yoksa aynen bu şekilde devam edeceğim varsa da sebebi farklıdır o zaman… benim araştırmalarım sonucu buraya çıkıyor olay yani. yanlış araştırıp yanlış düşünüyor ve eksik biliyorsam bilen biri aydınlatsın lütfennnn💖