Hanımlar iyi akşamlar. Kalp yetmezliğinden dolayı riskli gebe durumundayım. 26 haftalık hamileyim. Normalde Bezmialem üniversitesi perinotoloji ve Kardiyoloji takibindeyim. Kalp performansım ef değerim gebelik öncesi %45ti. Beloc 50mg kullanıyordum. Çarpıntı şikayeti ile yaklaşık on gün önce gittiğimde 75e çıkardılar. Ondan olduğunu düşünüyorum ki yaklaşık bir haftadır tansiyon düşüklüğünden kafamı kaldıramıyorum. Normalde de düşük tansiyonum var ve beloc denen ilacın da tansiyon düşürücü özelliği var fakat gebelikte başka kalp ilacı veremiyorlar.
Bugün devlette eğitim araştırma hastanesine gittiğimde kalp performansını %35 de düştüğünü ve daha da düşebileceğini yüksek riskli gebe grubunda bulunduğumu söylediler. Yani dayanabileceğim kadar dayanacağım ama yüksek ihtimalle erken doğum yapacağım gibi görünüyor.
O yüzden bugün doktor ısrarla büyük bir hastanede doğum yapmam gerektiğini kardiyoloji ve Perinatoloji doktorun aynı hastanede olması gerektiğini, yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunan bir hastanede doğum yapmam gerektiğini söyledi. Normalde Bezmialem takipliyim fakat oradaki Perinatoloji doktorum vefat etti ve başka Perinatoloji doktoru yok. medipol mega’da muayene ücretleri ve doğum ücreti yüksek olduğu için orası biraz beni zorlar gibi görünüyor. Esenler Medipol’de de bildiğim kadarıyla yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok. Devlet hastanesinde takipli olsam Çam Sakura’da olabilirim aslında ama bugünkü doktorum her gittiğinde aynı doktoru bulamazsın bir doktorun takibinde olman daha iyi olur dedi. Şu anda kafam karışık. Normal bir kadın doğum doktoruna muayeneye gidemiyorum Perinatolojiye gitmem gerekiyor ve kardiyolojiye de orada takipli olmam gerekiyor. Önereceğiniz hastane ya da doktor var mıdır?