ikincikez
Geçen sene bu zamanlar zeynep kamil acile doğum sancımla giriş yaptım. Doktor açıklık kontrolü yapmadan önce eğer 4 cm açıklığın yoksa doğumhaneye almıyoruz demişti. Kontrol de 6 cm açıklık olunca hemen yatışımı verdi. Kan idrar nts gibi şeyler istiyorlar. Doğumhanede müsaitlik olmadığı için acilde bekletildim ama sancılara dayanabildiğim için benim için sıkıntı olmadı. Doğumhanede odalar tek kişilik bana eşim eşlik etti. Giyinmemde yardım etti. Zaten doğumhaneye çıkana kadar 9 cm açıklığa gelmiştim . O yüzden odada duştur pilatestir filan hiç işime yaramadı. Hemen yatağa yatırıp suyumu patlatıp doğuma başlamışlardı zordu ama 30 dk her şey oldu bitti. Tabi o sırada refakatçiniz kimse dışarıda bekliyor doğum anında kimse yok yanızda doğumdan sonra eşimi aldılar yanıma bi 2 saat doğumhanede bekliyorsunuz kanamaya duruma bakmak için. O sırada bebeğin kontrollerini yapıp giydirip emzirmek için veriyorlar. Bebek hep yanınızda. Odaya almada şöyle benim odam 2 kişilikti ama odada tek ben kaldım . Kadın refakatçi istiyorlar odalar biraz eski ama doktorlar ebeler çok iyiydi. Eğer yoğunluk yoksa tek olacak şekilde odaları ayarlıyorlar yada benim şansıma öyleydi. Doğum anında ebelerin sevecenliği desteği hala aklımda. Ama kalabalık ve biraz hijyen açısından eksik bir hastahane bence .