Nazser_12 merhaba ben de 16. Haftada serklaj oldum acil şekilde rahim ağzı boydan boya yırtılmış ve yüksek enfeksiyon varmis. On beş gün hastanede yattım. Magnezyumlar ve antibiyotiklerle. Sonrasında doktor çıkardı ama hiç ümit vermedi bana. Ben de hiç kalkmadan yattım, bu süreçte destekcim de yoktu eşim vardiyalı çalıştığı için evde daha uzun kalıyordu bol bol da izin aldı öyle geçirdik. Doktor bana hastanede ilk yattıgimda otuzuncu haftayi görmez diyordu. Her gittiğimde ben seviniyorum olumlu çıktığı için diye daha erken diyordu. 28 e kadar doktor hiç olumlu bişey demedi bana. Çok şükür hepsi geride kaldı. Ben mutfaktan meyve almaya su almaya tuvalete ve yemek yemeye kalkiyordumm. İlk zamanlar fazla duş almadım. Biraz geçtikçe zaman evde ufak tefek şeyler yaptım. Otuzda ufak bir kanama geçirdim orda nidicard ilaç verdi, hiç hareket etmedim bir hafta içtim düzeldi. Sonra tüm ilaçları biraktiriuorlar zaten.
Ben hem progestan fitil hem progestan iğne hem progestan hap kullanıyodum.
Enfeksiyondan koru kendini fazla hareket etmemeye calis. Soruların olursa sor. Otuzlari geçince rahatlıyosun.
Bol bol dua et, Meryem suresi dinliyorum ben hep.
İnşallah hepimiz sağlıkla aliriz bebeklerimizi. Çok fazla var serklaj olan.
Önemli olan bence yabancı forumlarda da okudum fazla hareket etmemek. Bol bol sol yana uzanıp yatmak. Özellikle kritik haftaları geçene kadar yatmak gerek.