Kızlar öncelikle bu ikinci doğumum bunu belirtmek istiyorum. ilk doğumum 12 saatten fazla sürmüştü bu doğumum 9 saat sürdü. Temmuzda doğum yaptım ancak 20 gün sonra yazmak nasip oldu 😅 40+3 te kontrole gittim bebeğin suyu azalmış yarın gel başlatalım dedi doktorum. Hint yağı aldırdı bir de. Meyve suyu ile yatmadan önce iç dedi. Dediklerini yaptım ve sabah namazında benim kendi sancılarım başladı. Ama çok sık geliyordu ve ağrısı yoğundu. Ama benim acı eşiğim düşüktür başlarda olduğumu daha açılmamın az olduğunu biliyordum. Hastaneye yatış yaptığımızda 2 cm açılmam vardı. Doktorum sürecin doğal gittiğini açılmanın hızlı olduğunu söyledi öyle böyle 4 cmye kadar geldim ama ağrılarım çok fazlaydı. Yarım saat duş, yarım saat sancı geldikçe çömelip kalkma ve yarım saat de nstde sancı karşılayarak bu döngüyle süreci tamamladım. Artık tam açıklık olduğunda bana sancı geldikçe ıkınmamı söylediler fakat ilk doğuma göre bu doğumumda çok zorlandım. İlk doğumumda kesi vardı ve doğum anı iki ıkınmada bitmişti fakat bu doğumda doktor kesi atmadığı için ıkınma sürecim daha uzun ve acılı oldu. Yani benim ikinci doğum daha doğal daha seyrinde daha kısa ama daha zor oldu. Çok şükür bebeğime kavuştum darısı sizlerin başına. Rabbim bir avazda kurtarsın gerçekten💕