mertunn 91 doğumluyum Amh 0,40 Dış gebe kaldım , sağ tüpüm alındı Doktor dış gebelik de olsa hamile kaldın dedi. Eşimin testleri normalden de iyi . Her şeyi.
yesildeniz_ mertunn hamile kalabilirsiniz tabi ama hem yaş olarak artık yumurta rezervinin gitgide düştüğü yaştasınız hem de zaten amh değeriniz düşükmüş. Bu değerle tüp bebekte 4-5 yumurta toplanabilir. Bence doğal denemek istiyorsanız bile yumurta rezerviniz azalmadan yumurta toplama yaptırın. İstediğiniz zaman transfer yaptırmak mümkün zaten. İki üç yıl daha normal yolla deneyelim derseniz üç yıl sonra tüp bebekte 1 yumurtanız toplanabilir. Yani şansınız varken bence tüp bebekte geç kalmayın
berivan09 mertunn bence tüp bebeğe başla kuşum yumurta rezerven var bende tüp bebek ile gebe kaldım ❤️❤️
bbk28 mertunn yaşım 28.Normalde 2-3 yumurtan görünüyordu tüp bebeğe başladım 6 aydır doğal denedim olmadı. Tüp bebekte 1 yumurtam çıktı pazartesi opu olucam. Amh 0,22:( bence kendine birkaç ay ver sonrasında tüp bebek düşün artık. ilk öğrendiğim ay bu durumu 4 yumurtam vardı bir daha hiç 4 yumurta görülmedi.😢 inşallah sağlıklı bir gebelik yaşarsınız 🩷
ikizannesiasl mertunn doğal yolla denemek istiyorsanız bile bence yumurta dondurma işlemi yapın amh bazen bi anda düşebiliyor
mertunn yesildeniz_ iki üç yıl değilde yaza kadar bi deneyeyim diyorum , tüp bebek sonuçta hem maddi hem fiziken zor bi süreç değil mi
yesildeniz_ mertunn bir yıl bile yumurta rezervi açısından çok farkediyor. İnanın para bir şekilde geliyor ama biten yumurta geri gelmiyor. Benim 25 yumurta toplanmıştı 2-3 yıl sonra 8 e düştü. Toplandığı kadar embriyo kalmıyor bide elinde. 8 yumurtadan 2 embriyo kaldı elimde. İyi düşünün karar verin. Şimdi havuz yöntemiyle embriyo biriktirip sonra normal yolla deneyebilirsiniz
gencannee_ mertunn instagramda karşıma çok çıkıyor devlet hastanesinde tüp bebek yaptıranlar maddi açıdan zorlanırım diyorsanız araştırma yapın tüp bebek yapan devlet hastaneleri var
ikizannesiasl mertunn evet ben de öyle yaptım amh ım bi anda düştü doktor tüp bebeğe başlayalım dedi ama eşimin değerleri de kötüydü sonra yumurta topladık bir tanesini yaptık tutmadı diğerlerini dondurduk aradan bir yıl geçti normal de olmadı sonra transferimi oldum ve cidden daha rahat oldu aynı anda yumurta toplama ve transfer çok yorucu oluyor ama diğer türlü embriyo var direkt transfer çok rahat oluyor
ikizannesiasl mertunn şimdi yumurta toplama işlemi yaptınız ya sonra embriyoları dondurdunuz . Doktora transfer düşünmüyorum sadece yumurta dondurma yapacağım yani embriyo dondurma oluyor sonrasında zaten işlemleriniz bitiyor. İlaç kullanımını da kesiyorsunuz regli oluyorsunuz zaten ilaçları da bırakınca sonrasında normal denemeye devam edebilirsiniz
ikizannesiasl mertunn yumurta toplama süreci uzun süren bir işlem değil regli olunca doktora gidiyorsunuz tedaviye başlıyor yumurtanız iyice büyüdüğünde zaten direkt işleme alıyor 2-3 hafta süren bir işlem sadece
ikizannesiasl mertunn kişiden kişiye değişiyor mu bilmiyorum ama benim yumurta toplama işlemi dahil toplam 15 gün sürdü
ikizannesiasl mertunn ben yumurta toplandıktan sonra doktor 4 gün sonra transfere çağırdı 3. Gün taze deneyelim dedi yaptım sonrasında ilaçlara devam ettik bana çok ağır geldi zaten 12. Gün negatifi gördük ilaçları kes dedi ama psikolojik olarak da yıpranmıştım zaten ama bu denememde embriyom vardı zaten o yüzden hiç zorlanmadım diğer transfere göre çok rahat geçti. Çok şükür de pozitifi gördüm
ikizannesiasl mertunn ya açıkcası bebek için insan herşeye katlanıyor iğneye de alışıyorsun .o süreçte eşim pek destek olmadı bana o benim canımı daha çok yakmıştı kendimi çok yalnız hissetmiştim . Yoksa inan iğneler,tedaviler her şey geçiyor önemli olan birinin sana destek olması
mertunn ikizannesiasl ah bu erkekler ya , ben demiş eşime dedim yaza kadar deneriz devlet hastahanesine gideriz olmadı diye tamam dedi :( yani niye böyle yaptı eşin