Cumaya kadar çalıştım ve haftasonu evde hazırlık yaparak geçirdim. Pazartesi doktor kontrolüm vardı ve doktor hazırlıklı gel demişti planlı sezeryan olduğu için. Açılmam ve yumuşamam başlamıştı. Pazartesi oldu ve sabahtan hastaneye gittim. Son kez sezeryan mi olsun diye soruldu ve evet dedim yatışım yapıldı. Daha sonra hazırlık vesaire ben hep pozitif olmaya çalıştım. Şarkı listesi yaptım ve doğumhane ekibine verdim hatta.
Şimdiii gelelim asıl yere. Spinal anestezi için sedyeye oturdum ve anestezi uzmanına sürekli sorular sordum. Onlar da ne yaptıklarını ne yapacaklarını ve habersiz bir şey yapmayacaklarını anlattılar. İğne yeri bulundu ve yavaşça iğneyi geçirdi, o sırada beni tutan hemşirenin cebine elimi bile geçirmiş olabilirim sadece korktuğum için. Biraz üniformasını sıktım elimle ama derin nefesler alıp verdiğim için acıyı pek hissetmedim açıkçası. Sonra kalçamda bir sıcaklık hissettim ve sedyeye artık tamamen yattım. Bacaklarım yavaş yavaş karıncalandı ve uyuştuğunu hissettiğim zaman sondamı da taktılar. Bacaklarımı aç kapa yaptılar çünkü. Tabi ben biraz panik ataklı olduğum için sürekli sorular soruyordum ne yapıyorsunuz kestiniz mi diye 😂😂 epey konuştum hatta ilk defa o kadar çok konuşan birine denk gelmiş olabilirler. Sonrasında aynadan yukarıyı gördüğümü söyledim ve hemen çektiler önümdeki paravanı daha yukarı. Baş ağrısından korktuğum için sadece bir tarafa doğru baktım tüm ameliyat boyunca. Doktor geldi başladılar. Karnına biraz bastıracağız dediler ve o sırada kötü hissettiğimi söyledim. Azcık paniklemiş olabilirim hatta ama şarkıya kulak kesildim ve 5 saniye geçmedi bebek sesi geldi. Biraz daha rahatladım. Bebeği temizlediler mi emin değilim ama gösterdiler. O sırada kafamı diğer tarafa çevirdim( sanırım bu yüzden olacak kolumda sırtımda ve kaburgalarımda keskin bir ağrı hala var). Gösterdiler çok güzeldi. Tuhaf bir histi ve ten tene temas yaptılar. Öptüm kokladım. Sonra aldılar kilosunu boyunu sordum, bir kere daha görmek istiyorum dedim. Çocuk doktoru baktıktan sonra bir defa daha gösterdiler. Çok güzel bir histi. Daha sonra kaldık dikiş ekibiyle 😂😂 dikilirken midem bir defa bulandı ve ben söyledim. Saçlarıma gelmesin kusarsam dedim herkes güldü 😂 tabi kusmadım kusmaktan hiç hoşlanmadığım için kendimi tutmakta biraz yetenekliyim. Sonrasında da yine damar yolundan ilaçlar verildi hepsini sordum beni bayıltmayın dedim 😂yine korktuğum için. Biraz kafam dumanlı oldu sadece ama güzeldi herkese gülüyordum. Sonrasında beni oradan çıkarıp beş dk kadar çıkışta bir odada beklettiler. Vitallerime baktılar ve ters giden bir şey olmayınca odama çıkarmak üzere gönderdiler. Bebeği de biraz müşade altında tutmak için almışlar. Ciğerlerinde oksijen çok değilmiş. Oksijen verdiler 2 3 saat sonra ancak yanımıza odaya geldi. Bu esnada her şey normal giderken hemşire gelip nazar değirdi. Titremeyen bir sensin diye, sonrasında aldı beni bir titreme. Hem donuyorum hem dalga geçiyorum iyice arabesk şarkıcılar gibi oldum diye elim ayağım tüm bedenim titriyordu çünkü. Sonrasında da sıcak hava getirdiler ilaç yaptılar biraz uyudum. Ağrılarım başlayınca mahvolduğumu hissettim ilaç istedim. Çok ağrı kesici vuramazlardı çünkü sütten geçermiş ama morfin türevi bir serum yaptılar. Allahımmm bağımlılık resmen 😂🙈 canım yanıyor ama hissetmiyorum herkese gülüyorum falan. 1 gece hastanede kaldım sabah 8 de girdiğim hastaneden ertesi günün ta akşamında evime döndüm. Dikişler çok ağrıyor sadece. Bugün 3.günüm ve hala oturup kalkarken zorlanıyorum. İlk kalkış için de zorlandım ama kimse beni zorlamasın ben tek başıma doğrulacağım dedim. Öyle daha rahat oluyor ve yavaş yavaş yaptığım için minimum acı ile kalktım. Eşimin boynuna sarıldım ve ilk kalkışımı o şekilde yaptım. Biraz yürüdüm acılıydı ama olsundu geçti. Şimdi ilk güne göre daha iyiyim. Kayısı kaynatıp açken içtiğinizde baya ishal olup tuvalete çıkıyorsunuz aklınızda bulunsun. Aklıma gelen detaylar bunlardı. Sorunuz olursa seve seve cevaplarım 🌸