baykusgirl Merhaba kizlar 37 haftalik olduk aklıma takılan birsey var demir hgb sayısı kaç olmalı genelde 11 15 arasi normal diyorlar anlamadim ama benim suan 12.4 hgb degerim gosteriyor bu sayılarda dogum yapaniz oldu mu 🫠
eeren baykusgirl değeriniz normal. Bir sıkıntı görünmüyor. En alt sınırın altına düşmemeniz lazım ancak tam kan sayımında sadece hemoya bakılıp yorum yapılamaz.b12 demir ferritin bunlarada bakılmalı
baykusgirl aylosum bilmiyorum hani yükselmesi mi lazim yoksa bu konuda bilgim olmadığı icin yazmıştım ama
eeren aylosum annenin sağlığı için önemli🙄 sadece gebeler için değil gebe olmayan kadınların da sağlık açısından daha konforlu hayat sürebilmesi için bu değerlerin istenilen sayılar arasında olması gerekli.
baykusgirl esolinnnn anladım kac olmuştu doktorda zaten bununla ilgili birsey demedi ama sadece merak ettiğim icin sordum yükselmesi mi lazim bu değerlerde normal sayılıyor mu diye söylediğin icin sagol 🫠
esolinnnn baykusgirl rica ederim. Hgb değeriniz normal ama demir ve ferritin değeriniz de ayrıca önemli tabi
baykusgirl esolinnnn yani komple degere bakti ama ferritin icin birsey denmedi ki bende kansizlik yok zaten şükür sadece bu değerlerde çıkıyor demir ilaci artik haftanın sonlarina dogru yazılmış
baykusgirl eeren anladim iyi söylediniz teşekkür ederim kesinlikle zaten tam kan sayimina bakarak gebeliğin son aylarına dogru ilaç yazılmıştı oda büyük ihtimal deger düşmemesi için olabilir herhangi birsey demedi ama