babyonn
Benimde gebelik şekeri çıktı diyetisyene yönlendirdiler, beyaz un, şeker, pekmez, bal, helva, kavun, karpuz, üzüm, havuç, bezelye, paketli gıda bunların hepsini çıkardı.
3 ana öğün 2 ara öğün yapıyorum.
Sabahları yumurta veya yumurtali tarifler, yanında 60 gram peynir, avakado, ceviz, domates biber salatalık ve 2 dilim tam buğday yiyorum. Öğlen bazen yesil mercimekli salata,ayran. Bazen tavuklu karabugdayli salata. Bazen sandviç bol yeşillikler, bazen kıymalı sebze yemeği ama hepsinin yanında kefir, ayran, yoğurt biri oluyor. Ara öğünde 1 porsiyon meyve ve süt, süt şekersiz granola, akşam et, balık,etli yemek salata, süt ürünü, bazen çorba yanında 1 dilim ekmek. Akşam ara öğünde ise 1 porsiyon meyve yanına çerez, veya sütlü kahve meyve üzerine tahin, fıstık ezmesi.
Aslında hiç ac kalmıyorum sürekli besleniyorum. Şekerin düşmesine izin vermiyor eger şeker düşerse yemeye saldırılıyor dedi. Ben öyle yapıyordum önceden acıkıyordum ne olsa yiyordum poğaça, simit, kurabiye çikolata onları bıraktım hep. Çok şükür düzene girdi şeker. Birde bana diyetisyen dediki karbonhidrat ile başlama yemeklere çorba, ekmek sonra ye önce salata, sebze ye kan şekerin yavaş yükselsin dedi. Benim hareket kısıtım var o yüzden egzersiz yapamıyorum yerine yemeklerden sonra 10 dk ev içinde yürüme istedi.
Pirinç yerine
Bulgur, karabugday, kinoa felan yazıyor