Merhaba güzel anne adayları; Bu zamana kadar konu başlığı hiç açmadım ama bugün doktor muayenemden sonra bu konuyu açıp anne adaylarına ufakta olsa bir katkıda bulunmak istedim. Ben 26+4 haftalık hamileyim. Kısmetse bir erkek bebek bekliyoruz. İlk başlarda ikili üçlü denilen testleri gereksiz bulurdum hatta yaptirmayacaktim da ama devlet hastanesinde takibim oldugu icin herhangi bir ucrette odemeyecegim icin en azindan ikili olanini yaptirayim dedim ve test sonucunda kan akiminda direnc tespit edildi ama acele etmeyelim doppler cekelim hala var mi belki duzelir dedi doktorum ve doppler de cektirdim ayni sekilde yine kan akiminda direnc cikti duzelmemisti yani benden bebege beslenme saglanan kordon da bir direnc soz konusuydu ve bu bebegimin gelisimini etkileyebilirdi ayrica bende yuksek tansiyon da yapabilirdi bu nedenle doktorum seni takip edecegiz tansiyonuna duzenli sekilde bakacagiz dedi ve benim hep normal olan tansiyonum bir anda 15 e 8 15 e 9 olmaya basladi doktor biraz endiselendi tahlillerim yapildi protein kacagi tespit edilmedi cok sukur ama bu ihtimal bilindigi icin en ufak kendimi kotu hissettigimde veya tansiyonun firladiginda hastanede solugu almam gerektigi soylendi ayrica suyumda da azalma soz konusu bebek biraz iri cok sukur ki beslenmesinde sorun yok ama devamli takipte olacagim. Demem o ki eger ben bu testleri yaptirmasaydim doktor beni takip etme geregi hissetmeyecekti tansiyonuma devamli bakmayacakti bana evinde tansiyon cihazi bulundur demeyecekti ama bu durum bilindigi icin ben muayeneye gider gitmez ilk tansiyonuma bakiliyor takibim saglaniyor tahlillerim yapiliyor. Biz insanlar genelde kotu birsey duymayi sevmeyiz cesaret edemeyiz malesef aman oyle derler soyle derler yaptirmayayim cocugumu mu aldiricam nasil dogarsa dogsun deriz ama tek bununla bitmiyor is suan ben ilac tedavisine basladim ve erken dogum yapmamam icin doktorun cabasini ben goruyorum. Birseyleri bilmemek duymaktan kacmak bazi riskleri de goze almayi gec kalmayi tetikleyebiliyor ben pat diye fenalasip doguma alinabilirdim ve ne oldugunu anladigimizda gec kalmis olabilirdik lutfen sizden ricam ihmal etmeyin hamilelik cok farkli bir surec ve bu surecte ne gerekiyorsa yapin bilgi edinin arastirin uzun yazdim biliyorum insallah yazdiklarimi okuyan birileri cikar diye umuyorum Rabbim kimsenin kucagini evlatsiz birakmasin herkese hayirli bir dogum diliyorum ..