Kahramanlar Hanımlar gebelikte kullanılabilir mi bu bitki böbrek sancısına dayanamıyorum iki gün sonra operasyon yapacaklar 31 haftalığım bilginiz var mı Gilaboru meyvesinin halk arasında böbrek hastalıklarının tedavisinde ve böbrek taşının düşürülmesinde yaygın olarak kullanıldığını belirten Doç. Dr. Aksoy, şöyle dedi: Sonbaharda toplanıp salamura yapıldıktan sonra tüketilen gilaboru, sadece böbrek hastalıklarına değil, birçok hastalığın tedavisinde de yararlı olmaktadır. Kabukları kaynatılan gilaboru, astım, romatizma, yüksek tansiyon, sara nöbetleri (epilepsi), kabakulak, doğum sonrası spazmlar, uyku bozukluğu gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Gilaburu suyu, ayrıca safra kesesi hastalıkları ile bazı karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir.
gusako Kahramanlar Geçmiş olsun. Gebelikte kullanılır mi bilmiyorum ama gilaburu nun ağrı kesici bir etkisi yok ve düzenli kullanımda ise yaradığı söyleniyor. Taş boyutun nedir nasıl operasyon olacaksın.
Htctsbk Kahramanlar kullanılabilir galiba hiç içilmez diye duymadım bizim burda çok tüketilir ama hamilelikte zararı varmı bilemiyorum
gusako Kahramanlar tekrardan çok geçmiş olsun. Benimde 8 tane vardı 2 tane gebelikten önce düşürdüm ilaçlarla. 1 tane de geçen hafta düşürdüm hiç ilaç içmedim. Dr gerekirse idrar yolundan girilerek alınabilir demişti.
Tgbatem Dr unıza sorun bunu netten de Gebelikte gilaboru yenir mş içilir mi diye araştırın bitkisele ürünler zararlı olabiliyor gebelikte