Mimozammm 12 haftalıkken kontrole gidiyorsun o zaman ikili tarama yapılıyor ama onlar Türkiye’deki gibi kana falan bakalım demiyorlar sen onlara söyle yine de bana hiç sormadılar çünkü 19.haftada ayrıntılı ultrason olacak cinsiyeti de orda öğreneceksin her 4 haftada bir kontrollerin olacak ama hiç birinde bebeğini görmeyeceksin maalesef 19 haftada ayrıntılı ultrasonda 34 ve 36 haftalıkken de bi göreceksin bebeğini diğer haftalarda yalvarsanda göstermiyorlar rutin kontrollerinden de kalbini dinleyip sorun var mı diye soruyorlar bebeklerin 42 haftaya kadar gelmesinin normal olduğunu söylüyorlar yani eğer normal olacaksa 42 haftaya kadar bekleyeceksin ben 41 haftada Doğum yaptım burda çok çok zorda kalmadıkça asla sezaryen yapmıyorlar diyelim ki sancın başladı hemen hastaneye gidemiyorsun sancını evde çekeceksin ve sancın 3 dakika da bire düşünce ebeyi arayacaksın o gelip alttan muayene yapıp açıklığa bakıyorlar sonra ebe ile birlikte hastaneye gidiyorsun Doğumu biz yaptırıyoruz demişlerdi bana ama hastane doktorları yaptırdı beni hastaneye koydular gittiler ebeler benim normal Doğum olacaktı 24 saat bana sancı çektirdiler epidurali yapamadılar sezaryen oldum birde Doğum seçeceğin ne diye sana soruyorlar önermelerine bakma hastane mi ev mi dediklerinde hangisini istiyorsan onu söyle onlar bilgisayara işliyorlar evde Doğum dersin o gün geldiğinde sorun yaşama 34 veya 36 haftada da Doğum planı yapacaksınız doktorunla birlikte işte Doğum yaparken istediğin birşey var mı kimle Doğuma girmek istersin falan diye soruyorlar bende ilk zamanlar çok korktum bu ne biçim sistem insan 3 dakikada bir sancısı geldiğinde hastaneye nasıl yetişecek dedim ama düşünüldüğü gibi değilmiş evde çekmek daha iyi valla