Bbsryldzkn ikili test anne jarnındaki bebeğin down sendromlu doğma ihtimaline bakar. Örneğin sonuç 680/1 gelirse bu seninle aynı şartlarda (yaş gebelik haftası kan değerleri gibi) 680 kadından birinde down sendromlu bebek dopuracak demek 250ve altı riskli grup olarak değerlendirilir. Sonraki aşamada üçlü tarama yapılır burda down sendromu trizomi 18 ve nöral tüp defektine bakar. Yine ihtimal verir. Hiç birirnin ne önce ne sonra tedavisi yoktur. Trizomi 18 yaşamla bağdaşmaz nöral tüp defektinin çeşitleri vardır spina bifida gibi. Hala risklş grupta iseniz amniyosentez önerir doktorunuz ki bazı tehlikeleri vardır işlemin bu da size %99 doğru sonuç verir tğm bu sürecin tek amacı yasal olarak gebeliği sonlandırmaktır. Bu zamana kadar bebeğiniz 5aylık olmuş olır çünkü. Biraz inanç meselesi eğer aldırmam dersen yaptırma bennhep en kesin sonucu veren amniyosentez de bilw belki Allah o %1e inancımı sınıyordur diye düşünürdüm. Özel eğitim öğretmeniyim ben sadece detaylı ultrason yaptırdım kş kesinlikle çok önemili ama ikili üçlğ taramaları yaptırmadım