AynurAtalay Merhaba güzel anne adayları :) ben 6 haftalık hamileyim, daha çok yeniyiz, bilmek istediğim hangi ilaçları kullanıyorsunuz ve ya kullandınız? Ben Folik Asit, Balık yağı ve D vitamini. Ginekologum yazdı hepsini, sadece bilmek isterdim siz neler kulıanıyorsunuz? :)
Damlasima AynurAtalay sizin haftalarda sadece folik asit kullanılıyor 12-13 haftadan sonra vitamin,balık hapı ve kan ilacına geçiliyor
Garfield AynurAtalay ilk 3 ayda bana sadece folik asit verdiler. 3 Aydan sonra multivitamin d3 başladı doktor. 5. Ayımdayım karnımda hafif bir kasılma oldu bunun üzerine de magnezyum başladı.
Yasemincifci AynurAtalay ilk 3 ay golik asit kullandım 16. Hafta maltofer ve decavit başlandı sağlık ocağıda tera d3 verdi
Bet0142 AynurAtalay 7 tane ilaç kullanıyorum hepsıde vıtamın ilk aydan başlamıştık ikiz oldugundan sanırım
AynurAtalay Garfield anladım, ginekoloğum iyi tecrübeli biri, yazdı diye aldım kullanmaya başlıycam ama merak ettim herkes kulıanlyormi diye
Garfield AynurAtalay vücudun ihtiyacıyla alakalı bir durum haftada bir balık yiyorsan omega3 e gerek yok diyor doktorlar
Garfield AynurAtalay büyük ihtimalle ondandır. 3 Aydan sonra kan değerlerine bakarlar düşükse kan ilacına başlarlar mesela benim demirim yüksek çıktı o yüzden başlamadılar. Bunun sebebi de düzenli et tüketmemden
Mrvtt Ben hamile kalmadan oncede suandada 36 haftalik hamileyim ocean mummy kullaniyorum. Bunun icinde hersey var ayri ayri almaya gerek kalmiyor. Bunun disinde hamileligimin basindan beri demir hapi ve calsiyum hapi kullaniyorum. Kan pihtilasma promlemim oldugundan aspirin bemiks c ve igne kullaniyorum. Aspirini 2 haftadir kestim doguma az kaldi diye. Doktorunuz ne derse o. Ona guveniyorsaniz gerisi fasa fiso. Kim ne derse desin kaale almamak lazim. Cunku hamilelikle beraber fikirlerini beyan etmek isteyenler olumsuz tecrubeler anlatmak isteyen cok cikiyor. He he diyin gecin. 😉
Garfield Mrvtt katılıyorum her vücudun ihtiyacı Farklı ve o ihtiyaca göre vitamin kullanması gerekiyor Bunu da en iyi tahlil sonuçları ve doktorlar söylüyor.
denizannee AynurAtalay demir, b12, dvitamini ve kan eksikliğim olduğu halde 12 haftaya kadar ilaç veremem dedi doktorum sadece folik asit kullandım folattro içeriği çok iyi. 12 haftadan sonra eksiklikler için ilaç başlandı şuan 19+3 olduk hala devam ediyorum.
1ogrencianne AynurAtalay ilk haftalarda sadece folik asit içmiştim demirim çok düşük diye demir vermişti 12’den sonra vitamin içtim :)
Nbaylan AynurAtalay Ilk 3 ay sadece folik asit kullan 6.aydan sonra d vit ve kanım hafif düşük olduğu için kan ilacina başladım. Çok vitamin ilacı kullanma taraftarı değilim ben ilaç ilaçtır sonuçta yan etkileri hepsinin oluyor ne kadar doğal beslensek o kadar iyi ama tabi vitamin değeri düşüklüğü varsa onuda ihmal etmemek takviye lazim