Merhaba kızlar , ben 15 haziranda 8 yıl aradan sonra tekrardan anne oldum. İlk sezaryen doğumumda çok rahat geçmişti bu da öyle oldu şükürler olsun. Öncelikle planlı bir sezaryen olması sebebiyle tarihini planladığımız günün öncesi gecesi 12den sonra yemek yenmemesi gerektiği söyleniyor ve sonrasında doktorunuzun söylediği saatte ertesi gün tahlilleriniz ve hazırlıklarınız yapiliyor ameliyat için prosedürler belirtiliyor. Ben öncesinden bildiğim için kendimi gitmeden hazırladım. Ameliyathaneye kesinlikle stres yaparak girmeyin. Öncesinde spinal olacaksanız ameliyat masasında belinizin iğne yapılacağı noktası belirleniyor burada kesinlikle hareket etmemeniz lazım inanın bana bu zamana kadar kan aldırıp serum taktırdığınız acıdan bir farkı yok hissedilmiyor bile zaten 3-5 dk içinde uyuşacağınız için hemen masaya yatirilip hazırlanıyorsunuz benim sondam uyuştuktan sonra takildi rica edebilirsiniz sizde , sonra ittirme çekiştirme ve dokunmaları hissediyorsunuz bu laf sizi korkutmasın benim ameliyathanede uyuşmadan önce ayaklarım soğuktu üşüyordum fakat uyuşunca tamamen sıcak hissettiğiniz için ben onun huzuruna odaklanmistim sonra kendimi teslim ettim ve bekledim hiç korkacağınız gibi bir durum yok bebek çıkarken bir baskı hissediyorsunuz ama size bunu doktorunuz söylüyor asla tamamen uyuşmadan işlem başlamaz, bu zamana kadar anlatılan ne bel ağrısı ne de baş ağrısını yaşadım ya da uyuşmadan kesildim tarzında yorumlara da inanmadığım için değil sadece kafamızın bir oyunu olduğunu düşünerek hareket ettim herkese de bunu söylüyorum. Tabi ki bir ameliyat geçiriyorsunuz sonrasında eve geldiğimizde eğilip kalkarken yaşanan acılar haricinde korkacağınız bir şey yok kendinizi motive edin ve bana inanın endişeniz olmasın ilk bir kaç saaat uyusuk olduğunuz için ağrı sızı asla olmuyor sonrasında dayanamayacak noktada iğne yapılırsa hemen geçiyor, ilk kalkış evet zor ama bu da çok normal parmağımızı kestiğimizde bile oynatırken sızlıyor sonrasında cesaretinizi toplayın ve bir an önce gaz çıkarmaya yürümeye odaklanın. Umarım size bu yazdıklarımın bir faydası olacaktır💛 herkese hayırlı sakin ve dingin doğumlar dilerim.