28 haftalık hamileyim ve son zamanlarda içimi kemiren bir korku var.
Hamileliğimin ilk 4 ayı çok ağır mide bulantılarıyla geçti. Bunun yanında eşimle ciddi tartışmalar yaşadığım, ağlama krizlerine girdiğim büyük kavgalar ettiğimiz zamanlar oldu. Annem yakınımda olmasına rağmen destek olmasını beklerken çoğu zaman beni daha çok üzdü ve ağlattı. Evime bu süreçte sadece bir kere yardıma gelmiştir. Destek olmasını geçtim onun evine gittiğimde bana hep kötü konular açıp derdini kusup bağırdı çağırdı . Bende bu dönemde daha hassas ağlamaya yatkın oldum. Ağladığımda 3 saat kendimi durduramadığım oldu . Açıkçası hamileliğim boyunca kendimi çok yalnız hissettim. En son bir hafta önce beni bir konuda gene azarladı ve ben yoğun bir ağlama yaşadım sırtımda spazm oluştu kasmaktan. Sonrasında başkalarına sinirlenip seni üzdüm özür dilerim desede bana bu yaptığı 4. Olay, eşimle ikisi birbiriyle yarıştılar resmen beni üzmek konusunda .
Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke hiçbir şeyi bu kadar kafama takmasaydım diyorum ama olan oldu. Gece yatarken de sabah uyanınca da aklıma aynı düşünce geliyor: Ya yaşadığım bu stres bebeğime zarar verdiyse?
Bir de özel eğitim öğretmeniyim ve yıllardır otizmli çocuklarla çalışıyorum. Bu yüzden otizm konusunda çok hassasım ve bazen kaygımı kontrol edemiyorum.
Hamileliği boyunca yoğun stres, üzüntü ve ağlama yaşayan anneler varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Bebekleriniz nasıl doğdu, gelişimleri nasıl oldu?