Belki motivasyon olur diye yazmak istedim.. planlı gebelik düşündüğüm için 15 eylülde sigarayı bıraktım çok zordu sigarayı bırak diye bi program vardı onu indirdim o beni çok motive etti saniye başı programa giriyordum.. sigara bir kenara ağız tiryakiliği ayrı bir zorlamaya başladı daha sonra chatgbt bana tarçın çubuğunun iyi geleceğini yazdı gerçekten de çok iyi geldi beni sakinleştirdi..
neredeyse ağlama krizleri kendimi yerlere atasım geliyordu çok sinirli olduğum zamanlarda bile sırf sigara içmemek için evden çıkıp yürüyüş yaptım.. çünkü hiç ama hiç bir şey dünyaya getireceğim yavrumdan daha kıymetli değildi. Zor mu aşırı zor. Ama onun sağlığını düşünüp hareket edince motive oldum..
YouTube’da sigarayı bırakanların videolarını izledim ve herkese sigarayı bıraktığımı anlattım ki sırf geri dönüp başlamayayım diye
Derkennn 3-4 hafta sonunda krizlerim azalmaya başladı bir baktım ki artık tarçın çubuğunu bile ağzıma koyma ihtiyacı duymuyorum
Sonra bu arada hâlâ gebe değildim tabii ki 31 Ekim son regli tarihim gebeliğimi öğrenince zaten iyice tiksindim ama keyfi olarak tabii ki canım yine alışkanlık olarak yine çekiyordu ama artık çok daha aşılabilir bir seviyedeydi ve çok kısa sürüyordu bu ataklar ve istekler
Sonra bir gün hamileliğimin beşinci ayında bir anda canım sigara istemeye başladı hem keyfi olarak hem de belki de alışkanlık olarak hamilelik tetikledi
Bir fırt bile çekmedim
Ve sanırım sadece sigara aşerdim ve inanılmaz ağladım sigara istediği için canım
Sonra herhangi bir yanmayan sigarayı ağzıma koyup birkaç kere sanki içiyormuş gibi yaptım ve geçti bir daha da hiç o kadar bir atak yaşamadım ama canım hep sigara çekti mi çekti ama nikotini değil artık alışkanlıklarımı ve o hissi özlüyordum dün uygulamadan bildirim geldi bugün tam 9 ay olmuş sigara bırakalı
Şu anda 33 haftalık gebeyim.. ve bebeğime bunu yaşatmadığım için kendimle gurur duyuyorum
Hiçbir şey o candan daha önemli ve kıymetli değil sırf çevrenizde sigara içenlerin bebeklerinde herhangi bir sorun yok zannetmeyin ileriki hayatlarında çıkan alerjik durumları kilo alıp verme problemleri kronik hastalıklara yakalanma problemleri bile şu anki içtiğiniz sigaradan etkileniyor kaldı ki bir başkası sigaradan etkilenmedi diye sizin de etkilenmeyeceğiniz anlamına gelmez gebelikte sigara kesinlikle içilmez
Yeni doğan bir bebeğinizin ağzına sigara koyup yakar mısınız aynı şey öyle düşünün