Kızlar selam öncelikle bebek sahibi olmak isteyen herkese sevgilerimi iletiyorum umarım en kısa sürede güzel haberler alırsınız 🙏🏻❤️
Belirtiler kişiden kişiye hatta aynı kişide hamilelikten hamileliğe bile değişebiliyor biliyorum ama ben de buralarda çok gebelik belirtisi okudum birilerine bile referans olabilecekse diye kendi tecrübelerimi ve belirtilerimi paylaşmak istedim 🌼
Öncelikle çok erken asla mide bulantısı yaşamazsın, bu kadar erken hissetmek mümkün değil diyen çok kişi oluyor ama bu da bence kişiden kişiye çok değişiyor çünkü benim genel olarak vücudumda olan çoğu şeye karşı farkındalığım ve hassasiyetim yüksek o nedenle çoğu belirtiyi hissettim ancak şunu da bilmek lazım bu erken dönem belirtilerin çoğu yoğun bir PMS geçirildiğinde yani gebelik oluşmamış bile olsa Progesteron yükseldiğinde yaşanabilecek belirtiler tüm bunları yaşamış olmam gebelikle neticelenmemiş de olabilirdi diyorum ve çok uzattım başlıyorum :)
Lh takibi yapmadım ancak düzenli adet gördüğüm için yaklaşık olarak yumurtlama tarihim belliydi ve akıntılarımdan da takip ederek regl bitiminden yumurtlama tahmini pik günüme kadar neredeyse her gün ilişkim oldu.
DPO 4 - DPO 5:
- Çok ciddi ama daha önce hiç bir döngümde yaşamadığım bir bel ağrım oldu. Böyle ikiye katlanma ihtiyacı hissediyordum resmen ve migren ataklarım bayadır olmuyordu arka arkaya 2-3 gün başım ağrıdı (hala baş ağrılarım devam ediyor 🥺)
DPO 6 - DPO 7:
Normalde adete 2 gün kala hafif kremsi akışkan bir akıntım olur sonra adetim başlar, bu sefer bu kadar erken baya katı dokulu krem renk akıntım başladı (en çok bundan şüphelenmiştim)
Göğüslerimde dolgunluk oldu ama bu normalde aynı zamanda bende regl belirtisidir bazı aylar regle 10 gün kala falan başlar bu sefer ayırt edici olan bu dolgunluğun yanında sanki elektrik çarpması gibi bir anda keskin girip memeye dağılan garip ağrılarım oldu (Bundan da şüphelenmiştim)
Diş etlerimde neredeyse tüm ağzım bir anda hassasiyet oluştu yemek yerken bile zorlandım (Ne alaka demeyin ben de öyle demiştim ama gebelik belirtisi olabiliyormuş 😅)
DPO 8 - DPO 10:
O katı akıntı gitti yerine resmen hiç rengi olmayan su gibi akıntı geldi ama yapışkan da değil bildiğiniz altıma kaçırmış gibi oluyordum
Sonra bu akıntı da yerini hafif sarımtırak bir akıntıya bıraktı (Burada biraz enfeksiyon mu diye korkmuştum ama hormon değişimlerinde bu tarz akıntı değişimleri olabiliyormuş)
Kısacası bu 2 3 gün akıntım bir katı bir sıvı bir akışkan bir sarımtırak çok fazla değişiklik oldu bunu da araştırdığımda Progesteron ve Östrojen hormonlarının savaşından bu şekilde akıntı değişimleri olabiliyormuş
DPO 11:
Alt karnımda bir doluluk hissetmeye başladım sanki gaz var gibi ya da çok sert olmayan bir balon var gibi hissediyordum. Sert değildi ama bir doluluk hissi vardı.
Bugün garip bir sürekli hapşırma durumum oldu (Bu da garip ama gebelik belirtisiymiş :D)
DPO 12:
Dünü bugüne bağlayan gece göğüs hassasiyetimden resmen uyuyamadım yan bile yatamayacak durumdaydım yüzüstü zaten günlerdir yatırmıyordu.
Sabah uyandığımda böyle öğürtmeyen ama midemi de hafif bulandıran bir his vardı
Hapşırmalar devam
DPO 13:
Meme uçlarımda tatlı tatlı kaşıntı ve yanma başladı
Alt karın bölgemde böyle yatay bir sanki kesi atılmış da sızlıyormuş gibi garip bir his başladı içeriden acıyor gibiydi ama yayılan bir sancı değil ince bir yatay çizgide bir sızlama
Yürürken bile bacağıma doğru saplanan kasık ağrılarım oldu
DPO 14:
Bugün beklenen regl günümden 1 gün önce oluyor. Bir anda adet sökülecekmiş gibi tansiyon düşüren, göz karartan şiddetli saniyelik bir rahim kasılması yaşadım ve regl oldum sandım ped falan taktım (Kanama falan yok ama biraz moraller bozuldu tabi regl sökülecek sandım)
Bu gece resmen alt karnımın içinde o kadar garip bir sızı ve yanma oldu ki anlatamam resmen uyuyamadım sanki böyle içeride bir şey kazınmış yara olmuş ve yanıyor gibiydi.
Ve göğüslerim hala inanılmaz ağrıyordu (Regl olmadan 1 2 gün önce normalde hassasiyet azalır ped taktım ama hala bu nedenle şüphelerim devam ediyordu)
DPO 15:
Beklenen regl günüm hala pedle geziyorum ama leke bile olmadı
Sabahında yukarıya uzandığım bir anda sol kasığıma bıçak saplanır gibi bir acı girdi saniyelik sonra geçti
Bugün artık birine sarılırken bile göğüslerim karşı tarafa dokunduğunda sıçratıyordu
Alt karın doluluk hissi devam etti
Bugün ovulasyon testi yaptım ve Test Çizgisi Kontrol Çizgisinden bile daha koyu çift çizgi gördüm
DPO 16:
- Gecikmenin ilk günü, idrar testi yaptım iki farklı marka çift çizgi ikisinde de bariz görünüyordu
Fazla uzun oldu ama hatırladığım her şeye değinmek istedim umarım faydası olur 🥰 Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım