sifadrmaz Kızlar merhaba sorum baslikta aslında kızım için rapor almak istiyorum. Süreç nasıl işliyor bilen var mı ?
tahamommy sifadrmaz bilmediğim için soruyorum, rem raporu aldığınızda siciline işlenmiyor mu daha sonradan sıkıntı olmaz umarım
mrvilay sifadrmaz Ben de öğretmenim. Sonradan sildirilebilir deniyor ama ben yinede karşısına çıkabileceğini düşünüyorum. Benim kızım 2020 Ağustos doğumlu . Akademik olarak başarabileceğini söylüyor öğretmenleri ancak ben akran zorbalığından ve kendini koruyamamasından endişe ediyorum. Sosyal anlamda daha iyi olması için 1.sınıf tekrarı olarak gözükecek ama özel kreşe göndereceğim.
gunebakann Pediatri uzmanından 1.sımıfa göndermek istemiyorum deyip rapor alıyorsunuz sonra bu raporu Ram merkezine veriyorsunuz diye biliyorum,bende kızımı bu yıl göndermeyeceğim 1.sınıfa,seneye göndereceğim
sifadrmaz gunebakann dilekçe ile mı erteleyeceksini sizde mı ram raporu alacaksınız. Bende böyle duydum da umarım doktorlar sıkıntı çıkarmaz
gunebakann sifadrmaz 72 ay ve üzeri rapor almak zorunda,ama bu ram raporu değil,sağlık raporu ,birini psikiyatri veriyor diğerini ise pediatri doktoru veya sağlık ocağı hekimi bile verebiliyor.Biz ram raporu değil sağlık raporu alacağız yani ☺️
yagiz_didem tahamommy benım oğlum ağustos 2020 dogumlu ılk okul çıktı bu 2026-2027 ıcın anaokulu öğretmeni ıle görüştüm gondermeyecektım ama ram raporu alırsam sıcılıne ıslencek 4 sene gözükecek ama herkes o çocuğa ömrü boyunca raporla gözüyle bakıcak dedı vaaZgectim 1. Sınıfa yazdırdım
sifadrmaz tahamommy sildirebiliyorsunuz 1. Sınıfa başlayınca. Ayrıca 4 değil 2 sene sonra kendiliğinden siliniyor. Silinmese bile gidip sildirebiliyorsun. Hepsini öğretmenimiz anlattı erken gönderip hergun ağlayıp 2 3 4. Sınıfta akademik olarak geri kalacagina ram raporu almayı tercih ettim. Ben çocuk piskologundan almayacagim el kasları gelisemedi ödev yaparken ağrıyor deyip alacağım ilerde karşısına çıkacak bir durum olacağını zannetmiyorum
sifadrmaz tahamommy 2 sene sonra siliniyor eğer silinmezse gidip siz sildiriyorsunuz. Ömür boyu sicile işlemek ilk defa duydum. Çocuk piskologundan değil çocuk doktorundan alacağım ben öğretmenimiz bu yönde yönlendirdi
sifadrmaz yagiz_didem sildirebiliyorsunuz 1. Sınıfa başlayınca. Ayrıca 4 değil 2 sene sonra kendiliğinden siliniyor. Silinmese bile gidip sildirebiliyorsun. Hepsini öğretmenimiz anlattı erken gönderip hergun ağlayıp 2 3 4. Sınıfta akademik olarak geri kalacagina ram raporu almayı tercih ettim. Ben çocuk piskologundan almayacagim el kasları gelisemedi ödev yaparken ağrıyor deyip alacağım ilerde karşısına çıkacak bir durum olacağını zannetmiyorum
sifadrmaz yagiz_didem bende çok araştırdım çevremde ki öğretmenlere veya rapor alanlara sordum genelde olumlu konuştu herkes bende almayı düşünüyorum hayırlısı artik
sifadrmaz gunebakann ilk defa duydum desem ? Bize rehberlik öğretmenimiz çocuk dokoltorundan rapor alıp ram e gotureceksiniz dedi herhangi bir sağlık sorunumuz yok. Sizin var mı? Herhangi bir sağlık sorunu olmazsa zannetmiyorum sağlık raporu vereceklerini
elifkrttt Ram raporunu aldıktan sonra seneye 1. sınıfa başlayacağı zaman tanı kaldırma raporu alırsınız. Yani bu sene Ram dan aldığınız raporu kaldırma raporu. Nacizane tavsiyem rapor yerine devamsızlık hakkını kullanmanız. Bu sene birinci sınıfa göndermeyip devamsızlıktan kalmasını sağlayıp seneye sınıf tekrarı yaparsınız. Boşuna çocuğa tanı koydurmak yerine. Bu şekilde sadece bu sene anasinifina gönderemezsiniz. Özel kreş tercih edebilirsiniz. Çocuk gelişim uzmanıyım genelde bu şekilde öneriyoruz 🙏
sifadrmaz elifkrttt öncelikle çok teşekkür ederim bilgi için çok sağolun. Onu da düşündüm devamsızlıktan sınıfta kalsa ama bu defa hiçbir özel kreş kabul etmiyor gidip sordum bizzat sistemde kırmızı görünür kayıt yapamayiz dediler. Evde dursa anasinifinda öğrendiği herşey boşa gitmiş olacak yani çok arada kaldım. 1. Sınıfa gönderemem hassas bir çocuk ve ödev yaparken sürekli ellerim ağrıyor diyerek saatler sürüyor ödev yapmasi üstüne hamileyim ve doğumum ekimin sonuna denk geliyor kizimla yeterince ilgilene mem benim için en mantıklısı suanlik rapor gibi görünüyor.
elifkrttt sifadrmaz Normalde özel kreşler kabul ederler bulunduğunuz konumda o şekilde olmuş olabilir. Çoğu öğrencimi bu şekilde yaptık. Tabiki karar sizin, erken göndermek hicbirsey kazandırmıyor geç göndermek de kaybettirmiyor. Göndermemek istememenizi çok iyi anlıyorum 🙏☺️