Merhabalar doğum yapalı 38 gün oldu anca gelip uzun uzun sürecimi anlatabiliyorum. :) 38+1 de sabah 9 gibi kontrolümüz vardı çatı muayenesi yapılacaktı ve doğum planlanacaktı fakat o gece bebiş gelmek istedi ve saat 4:20 de suyumun gelmesiyle uyandım. Bir süre baya geldi ardından sızıntı halinde gelmeye devam etti ardından yarım saat sonra sancım hafif hafif regl ağrısı gibi başladı. Süreci evde geçirmeyi çok isterdim fakat direkt suyum geldiği için oyalanmadan sabah 6 da hastaneye gittik hemen yatışım yapıldı 1 cm açıklığım vardı sancılarım gittikce sıklaşıp şiddeti de artmıştı 9 gibi doktorum geldi tekrar bakıldı hala açıklığım 1 cm di. çatı muayenesi yaptı fakat çatımın dar olduğunu söyledi bebeğimin kafası haftasına göre öndeydi omuzları da genişti takılma olabilir, yırtığın cok olabilir ya da doğum cok uzun sürebilir dedi sonu sezeryana dönebilir sen ne istiyorsun dedi bende normal doğum yapmak istiyordum denemek istiyordum suni sancı verilmesini kabul ettim. 12 ye kadar sancılarım çok şiddetlendi ben böyle bir ağrı görmedim. Açıklığım hala yoktu ve bebeğin suyu azalmıştı bende daha fazla dayanamadığımdan sezeryana alınmayı kabul ettim. Spinal anestezi ile doğum gerçekleşti ilk 4-5 saat hiçbir şey hissetmedim ama uyuşukluk geçtikçe ağrılar başladı. Özellikle ilk kalkış, seni hiç unutmayacağım çok kötüydü 😂 ama şimdi ben de bebeğimde iyiyiz çok şükür. Sezeryan olacaklara tavsiyem sezeryan sonrası bol su, bitter çikolata ve şekersiz kahve tüketmeniz. narkozu şişliği serumları vücuttan bu şekilde atıyorsunuz. Benimde hikayem böyle sonuçlandı ☺️