Kızlar bilen biliyor benim üçüncü çocuğum temmuz doğumlu bende bir senedir yaşadığım tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim belki yarari olur birilerine
Öncelikle zibinlari söyleyeyim sıcak memleketteyseniz zibinlarin cohhu kısa kollu alın uzun kollulari 6-9 ay alın
Karpuz çok yemeyin güzel süt yapıyor ama bebeğe gaz da yapıyor
Dondurma lohusalıkta içiniz yanar dondurma da çok yemeyin inanın hemen hasta olunuyor ve lohusaliktaki hastalık kolay geçmiyor ilaç alamıyorsunuz
Bebeğiniz için bol bol muslin örtü alın kalın battaniye kullanamazsınız
Bebeğinizi göbek bağı düşünce her gün yıkayın rahatlıyor bebekler hem rutin oluşturmanıza da katkısı olur
Kendinizi kisitlamayin çıkın gezin bebekler de açık havada gevşiyolar
Ben bebeğime isimli tulum yaptırdım 3-6 ay ama iki yada üç defa giyebildi sonra küçüldü hastane çıkışı olarak da uzun kollu yaptırmayın
Bebekler kısa kadar çok hızlı büyüyeceği için kıyafetleri ihtiyaca göre alın derim çünkü cidden çok hızlı buyuyolar
Doğumdan önce buzluğa yiyebileceğiniz şeyleri mutlaka koyun bebekli hayata alışmak zor ve yorucu bı süreç sonra hazır yemek aramayın
Size gerçek anlamda destek olacak kişi kalsın bazen yalnız olmak daha rahatlatıcı oluyor az insan çok kafa rahatlığı diyorum
Emzirirken sık sık acikirsiniz süt için bol su ve kefir için güzel ve ferahlatıcı oluyor
Son olarak da eslerinize zaman verin burda okuyorum lohusalık döneminde boşanmalar sık düşünülüyor bizler anne olarak nasıl yeni bir hayata alisiyorsak onlarda baba olarak alışma sürecinde oluyolar kendinize ve eşinize zaman tanıyın böyle dönemlerde
Şimdiden herkese kolay doğumlar diliyorum varsa merak ettikleriniz tecrübelerimi paylaşırım tabikide 🥰🥰🥰