Kızlarrr sonunda doğurdum 🥹 dün güzel kızım Elif Ada tam 40+0 da (abisi gibi tam zamanında 😂) 3885 gr 54 cm, 34,5 baş çevresiyle doğdu. Şimdi öncelikle zaten 3 haftaya yakın sürekli acaba şimdi mi gelecek heyecanı yaşattığı için bize hep tetikteydik. Her neyse öncelikle salı günü 10 haziran da randevumuz vardı gittiğimizde 100 e gelen düzenli sancılarım çıktı ama hissetmiyordum sadece karnım kasılıyordu. Dün Cuma günü ayın 12 sinde de randevum vardı ama dünkü sancılarım bambaşkaydı zaten nst de en düşük 60 civarı gözüküyordu sancılar doktorum direkt hastaneye sevk verdi seni bi de orda kontrol etsinler diye. Öyle olunca önce eve uğradık eşyalarımızı aldık sonra hastaneye geldik saat 12-13 civarıydı herhalde tam hatırlayamıyorum. Nst bağladılar inanılmaz sancı çıkıyordu ama aralarda dinleniyordum bir şeyler yiyip enerji toplamaya çalışıyordum. Ebe gelip baktığında 1 cm açıklık var dedi sonra egzersiz yapmaya başladım yürüdüm sancı geldikçe çömeldim felan derken yoruldum yattım o sırada suyum geldi ebeyi çağırdık tekrar baktı 3 cm olmuş iyi güzel dedi. Suyum geldiği için suni sancı verelim mi diye sordular ben de olur dedim. Ben şahsen suni sancının ekstra herhangi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum yani acı olarak sadece biraz daha hızlı sancılar yükseliyor o kadar. Neyse 1-2 saat civarı geçti ebe vardiya değişimi zamanı geldi kontrol edeyim mi yoksa diğer ekiptekiler gelince mi baksınlar diye sordu dedim acil siz bakın çünkü ufaktan böyle ıkınmam geliyormuş gibi hissediyordum neyse işte ebe bi baktı 10 cm tam açılma bebek direkt geliyor. Direkt diğer ekipten birini ve doktoru çağırdı ikisi geldiler bana ıkınma hissin geldikçe sakin sakin ıkın dediler. Doğumhaneye bile inmedim direkt odada doğurmaya başladım yan yatırdılar bacağımı kaldırdılar ben o şekilde afedersiniz ama sanki çok güçlü şekilde kakamı yaparmış gibi ıkınmaya başladım. Bol bol uzun uzun derin nefes alıp ver dediler öyle yaptım. Bi ara sürekli ıkınmaktan yoruldum bana dur sakin ol bekleyebilirsin ıkınma hissi gelince ıkın arada nefes al ver dediler tam olarak öyle yaptım. Sadece son işte kafası çıkmak üzereyken çok zorlandım durmadan ıkınmam gerekiyordu dinlenmeden kendimi salmadan derince nefes alıp verdim kafasının çıktığını hissettim zaten o an acı değil de baskı ve yanma hissediyorsunuz zaten çünkü aslında çektiğimiz sancı bebeğin çıkmaya hazırlanma sancıları yani doğarken herhangi bir sancı atağı olmuyor. Neyse işte kafası çıktıktan sonra son 2-3 ıkınma dediler omuzları da çıksın diye tam olarak yine tüm gücümle dedikleri gibi yaptım ve şıpırt diye çıktı güzel kızım. Açıkçası gerçekten güzel ve aşırı hızlı bir süreçti 18.46 da kucağıma aldım yavrumu. Suni sancıyı da zaten açıklık tamamlanınca çıkardılar daha yarısı duruyordu 😂 bebişim biraz iri olduğu için ufak tefek yırtılmalar oldu dışardan, bebişim kucağımdayken hemen uyuşturucu iğneyle uyuşturup 3-5 dikiş atıldı o kadar. Şu an sadece ara ara karın ağrısı dışında çok şükür hiçbir şeyim yok. (Oğlumda çok derin Epizyotomi atılmıştı dikişlerimin iyileşmesi aylar sürmüştü) şimdi rahatça oturup kalkabiliyorum Allaha şükür. Doğumun hiç biri asla kolay değil annelik gerçekten çok başka bir şey Allah hepimize bol bol güç ve sağlık versin darısı diğer tüm bebeğini bekleyen anneler ve anne adaylarına 🥰😘😘