Tugbakarciga ovulasyon testi demek yumurtlamanın yani yumurtadaki çatlamanın olduğu gündür o gün eşinle beraber olduysan ya da ondan önceki bir gün eşinle beraber olduysan hamile kalma ihtimalin yükselir demektir Eğer ovülasyon olduktan sonra ya da Ondan öncesinde beraber olmadıysan gebelik olmaz Beraber olduysanız ovulasyon testi pozitif Çıksa bile gebe olma ya da bilirsin Sonuçta bir Sperm ve yumurtanın birleşmesi önemli olan şöyle yapabilirsin Ben de her zaman adet günümden önce öğrendim gebeliği mi onu da kan testi ile öğrendim hem de bebeğim daha yumurta ve sperm yan yana geldikten üç dört gün sonra hani o kadar erken öğrendim daha Çünkü Döllenme olduktan sonra bir de yerleşme implantasyon aşaması var yani rahme tutunma bu rahme tutunma olmaya başladı andan itibaren kanda Beta HCG denilen bir hormon salgılanır yumurtlamanın ovülasyon testi farklı idrardaki bu hormonu ait olan gebelik testi ayrı bir şeydir kan testi yaptır zaten en düşük 6 yedilerde ise Büyük ihtimal hamilesin demektir sonra iki gün sonra tekrar yaptırırsın Eğer iki günde bir tam 2 kat artış oluyorsa gebesin demektir ve sağlıklı bir gebesin demektir iki günde bir olan bu artış en az bir buçuk kat olması gerekiyor bir buçuk kattan daha az olduğunda dış gebelikten şüphelendiğinde biliyor ya da rahimde polip benzeri bir şey varsa böyle bu hormon salgılar atıyor