Dilekdefne kuzum benim sunnette olmayabilir diye bir kelime ama alimler var gibi bir kelime ne olur Allah rizasi icin etme. Allah u Teala kurani Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem araciligi ile bize gonderdi. Onun yasamininda 23 senesi peygamberlikle gecti ve bu surecte yasayan kurandi kendileri sallallahu aleyhi vesellem. Bizim yasantimiz ama tümmmmm yasantimiz kuran ve sunnete dayali olmali. Becerebildigimizi Rabbim kabul buyursun beceremedigimiz konularda da affetsin merhametiyle davransin bize Yaradanimiz. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem in vefatindan once Allahu Teala maide suresinde yaklasik olarak buyurdu ki
Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim.
Ve Allah u Teala nin takdir ettigi süre sonra da Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem vefat etti. Yani dine ilave hic bir sey yapilamaz. Ehli sunnet alimleri bilirsin ki bir mevzuda once kurana bakar sonrada sunnete bakar sonra bir konuda gereken yorumlari veya tavsiyeyi yapar. Dine getirilmeye calisilan her yenilik icin bidat derler. Ve bidatler icin de Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem yaklasik olarak buyurur ki
“Muhakkak ki, en güzel söz / sözlerin en güzeli Allah’ın kitabıdır. Hedyin / yol gösterici rehberlerin en güzeli, (Hz.) Muhammed’in rehberliğidir. İşlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir (bidatlardır). Her bidat dalalettir." (Müslim, Cuma, 13; İbn Hacer, X/511)
Daha ne diyeyim güzel kardesim. Ben seni yargilamiyorum veya bazi mesajlarinda belirttigin gibi gunahkar vs asla adletmiyorum buna kimsenin ne gucu yeter ne hakki vardir. Ben sadece hadisler isiginda kendine bir acaba penceresi actirmaya calisiyorum. Umarim bunu seni incitmeden yapmayi becerebilmisimdir. Yeryuzundeki yasam sebebimiz ne bizim Allah u Teala ya kulluk ve ibadet etmek sonrada O nun izniyle cenneti kazanabilmek. Bu yuzdendir telasim ve seni uyarma istegim.. kırıp incittigim bir nokta olduysa da yaz lütfen ve hakkini helal et