Selamlar kızlar. Bilen biliyor bir türlü doğuramadım diye dolanıyordum buralarda😁 Sonunda doğurdum. Benim açımdan negatif bir süreç oldu. Ancak çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım♥️
Doktorum 40. Haftada 2 kere membran sıyırma yaparak doğumu başlatmak istedi. Tam iki haftadır açıklığım sadece 1 cm’di. Bebekte ve bende sorun yoktu. Herşey vajinal doğumu destekliyordu. Ve 40+4’te süreç başladı. Sıyırmalar sonucu kasılmalarım başlamıştı ancak düzenli değildi. Gece 12 de hastaneye yatışım yapıldı. Kasılmalarım yavaş yavaş düzene giriyordu. Sabah 6’da ise fitille destekleme yapıldı. Fitilden yarım saat sonra kasılmalarım düzene girdi. Artık süreç başlamıştı. Fitilin etkisi geçince tamamen kendi sancılarım başladı. Kendi sancılarım o kadar düzenli ve şiddetliydiki doktor suni sancıya gerek duymadığını söyledi. Sürekli açıklık kontrlü yapıldı fakat hiç ilerleme yoktu. 8 saat geçmişti. Ebelerden biri ufak bi işlem yaparak açıklığı hızlandırdı ve 4 cm yaptı. Kasılmalarım çok şiddetliydi. Artık suyumun patlaması bekleniyordu. Fakat olmadı. 4 saat daha geçmişti artık hiç durmayan nefes bile aldırmayan 120 lerin üzerine çıkan doğum kasılmalarım başlamıştı. Fakat açıklığım yine aynıydı. O sırada nst de bebeğimin nabzı 180 lere çıktı ve bir anda 50 lere düştü. Sürecin üzerinden geceyi de hesaba katarsak 18 saat geçmişti. Ebeler panikle koştu bana oksijen bağladılar. Bi iğne yaptılar doktorumu aradılar. Doktorum 5 dakikada geldi ve acilen sezeryana alıyoruz dedi. O anlar rüya gibi geliyodu algım kapanmıştı ne olduğunu anlamaya çalışıyodum. Fakat çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım.
Vajinal doğum yapacağıma o kadar çok inanmıştım ki sezeryan cok şoka sokmuştu beni. Hala daha toparlanmaya calısıyorum. Sezeryana kolay doğum diyeni de buradan selamlıyorum ayrıca. O kadar zorlanıyorum ki anlatamam 😁 Benim sürecim bu şekildeydi. Umarım Allah sizlere su gibi doğumlar nasip eder🌸🙏🏻