Hep sorarlar 3. Doğum daha kolay mı oluyor? Evet daha kolay ve hızlı oluyor. Buyrun ben anlatıyorum… 39+0 da 02.06.2026 da kontrole gittim. Sevilen bir doktordan randevu bulmuştum. Doktor bi çatı muayenesi yapalım dedi. Muayene etti tamam dedi. Karnıma dokundu rahim yumuşamaya başlamış dedi. Ultrasonda bebek 3600 kg göründü. Suyu da iyi dedi. Cumartesi gel seni doğurtayım dedi. Bende şaşırdım çünkü o hastanede başka bir doktor hba1c değerim yüksek diye bana başka hastaneye gitmem gerektiğini söylemişti. Hocam emin misiniz bu hastanede beni kabul etmediler dedim.yahu gel ben seni doğurtucam dedi. Peki daha önce doğum olursa dedim. Dediki acilden giriş yap kim nöbetçiyse seni o doğurtacak dedi. Tamam hocam diyerekten ben odadan çıktım. Doğum için hazırlık olarak kan verdim, nst çekildim. Eve gittim. Cumartesinden önce sancım gelmedi. Cumartesi sabah hazırlandık ve hastaneye gittik. Acilden giriş yapıp beni doğumhaneye gönderdiler. Önce yine açıklığıma baktılar. 2 cm açıklığım vardı. Sonra nst çekildim. Damat yolum açıldı. Ve dopumhaneye alındım. Orda da vajinal fitil atıldı. Açılmanı kolaylaştıracak denildi. Saat öğlen 12 civarı fitil koyuldu. 1.5 saat boyunca hafif sancılar karşıladım. Açılmam 3-4 cm oldu. Sonra sıcak suya girdim, 10 dk falan sıcak su tuttum ara ara 2 kez. Gayet iyi geldi. Pilates topunun üzerinde ileri geri gitme gelme hareketi yaptım. Açıklık hızlı ilerledi. Saat yaklaşık olarak 14:30 olunca suyumu patlattılar ve açılık 7 cm oldu dediler. Doğumhaneye geçtik tekrar ve masaya geçmemi söylediler. Nst ile bebeğin kalbine baktılar, ve benim sancılarım artık dayanılmaz hale gelmişti. Ikınma hissi geliyor dedim. Ikın bakalım ıkınabiliyor musun dediler😃 neyse ilk ıkındım tamam başı geldi. Bir ıkınma kaldı dediler. Bu arada bana lavman yapılmadı. Yasakmış. Doğum anında o da geldi. Çok utandım onlar sorun değil sakın kafana takma dediler. Neyse.. Benim diğer iki doğumumda epizyo açılmıştı ve dopum anında orası uyuşuktu ve ben nasıl doğurduğumu anlamadım bile. Ama bu doğumda o taçlanmayı hissettim. Gerilimi hissettim. Bence daha epizyo açılacaksa daha önceden uyuştırulup açılması daha rahat daha acısız oluyor. Sonra 2. Ikınmada bebeğim doğdu. Ama halsizdi. Ağladı biraz kucağıma koydular sonra alıp götürdüler temizlemek için. Ama bebeğim mekonyumunu yuttuğu için bazı değerleri yüksek çıkmış. Başka hastaneye bebek yoğun bakıma gönderildi. Hiç emziremedim bile. İlk günn çok ağladım ama şuan biraz daha iyiyim.