kami_95 Elmas03 çok teşekkür ederim ben iyiyim şekerim de stres yapmadığım zamanlarda çok iyi çünkü benim bebeğim için yapabildiğim tek şey diyetime dikkat etmek. Stres de çok önemli ve gerçekten fark ediyor. İnşallah sağlıkla bebeğini zamanında kucağına alırsın 🙏
myangelson Elmas03 evet anlayabiliyorum ama işte bazılarımız böyle riskli geçiriyor hamileliği. Benim de hamileliklerimde kısalma oluyor serklaj oluyorum. Ayriyetten yüksek tansiyon sorunum çıkıyor bir de ilaç falan kullanıyorum
Elmas03 myangelson çok geçmiş olsun zor kolay değil Allah’ım sağlıkli bir şekilde kucağımiza almayı nasip eylesin inşallah 🫶🏼
Elmas03 kami_95 amin inşallah , vallaha kolay geliyordu hamile olanları duyunca ama kimileri hiç sorunsuz kimileri sorunlu oluyormuş onu anlamış oldum , az kaldı ama benden kaç ömür gitttii bilmiyorum
galgamet rmysbbr olcumu ilk lokmadan itubaren 1 saat sonrami yapiyirsaniz .yemegi 10 yemeye basladiniz 10.15 bitti .11.15 degilde 11 de mi bakiyorsunuz. O zaman yemegide hizlinyemek mi lazim .
rmysbbr galgamet ben ilk lokmadan itibaren ölçüm yapıyorum yani yemek bitişini baz almıyorum. Çünkü şeker vücuda yemek girdiği anda çalışmaya başlıyor. Yemeği çok yavaş yiyorsanız yemek ortası gibi saati baz alabilirsiniz ama aşırı hızlı yemeye de gerek yok.
Mucizeicimizde Aysenur_6101 evet bugün dahiliye bana dediki 130 gebelerde sınır sürekli 140 çıkmasıda insülin başlamamız için bir sebeb
Nesrin0505 Elmas03 öncelikle geçmiş olsun şeker yüklemesi yapmam neden pişman olduğunu anlamadım yapman iyi olmuş aslında en azından dikkat edersin açlık şekerinin 195′in altında olması lazım tokluk şekerinin ise 140′ın altında olması lazım diyet yapman gerekiyor yani bu durumda doktor sana söylemiştir ben 4 aydır diyet yapıyorum üzülme ilk başta ben de çok üzülmüştüm çok zorlanmıştım ama zamanla insan alışıyor
Mucizeicimizde Nesrin0505 diyetisyenle mi anlaştınız ? Neler yiyorsunuz acaba biraz bahseder misiniz bizede fikir olsun Birde arkadaşlar daha önce şekerimiz varsa ve yeni farkedildiyse bu bebekte bir sorun yaratıyor mu acaba
Nesrin0505 Mucizeicimizde önce dahiliye yönlendirirler dahiliye diyetisyene yönlendirdi bir liste verdi ama o listeyi uygulamıyorum çünkü o liste şekerimi bazen çok yükseltiyor bazen de beni doyurmuyor kendim şu şekilde besleniyorum sabah bir buçuk dilim tam buğday ekmeği yanında peynirli yumurtası yeşilliği sebzesi üçer saat aralıklarla besleniyorum ara öğünümde ise yulaf yoğurt fıstık ezmesi yanında bir tane meyve bol su 2 ara önümde ise yine ya yulaf yiyorum ya da tavuk salata akşamlara da genellikle 3 kaşık bulgur yanında et ya da tavuk ya da etli sebze yemeği yapıyorum ama her öğünle beraber mutlaka ev yapımı yoğurt tüketiyorum meyve yemeden önce ceviz yiyorum ya da yoğurt bunlar şekerin yükselmesine engeliyor çok şükür şekerim bu şekilde dengeli yükselmiyor diyetisyen bana son ayda 3 dilim ekmek yedim işte bırak 3 dilimi 2 dilim yiyince bile şekerim fırlıyor o yüzden kendi kafama göre yapıyorum diğer yanıtımda yanlışlıkla açlık şekerinin 195 olması lazım demişim ama 195 değil 95 olması lazım en fazla tokluk ise 140 en fazla
Mucizeicimizde Nesrin0505 teşekkür ederim bilgilendirme için. Bende ekstra bir ekmek yesem çıktığını farkettim Ev yoğurdu konusunda listeria riski yüzünden yeme dedi detaylıda ki doktorum 4 ay ev yoğurdu tüketmiştim ama şimdi dışardan alıyorum . Bu konuda sizin doktorunuz onay verdi sanırım
galgamet Nesrin0505 gece ara ogun yapiyormusunuz .yada yatmadan biseyler yapoyormusunuz .gunduz sekerlerim iyi ama sabah aclik sekerim yuksek cikiyor benim
Nesrin0505 Mucizeicimizde benim doktorum özellikle ev yoğurdu ye dedi senin doktorun büyük ihtimalle ev yoğurtlarında süt iyice pişmemiş oluyor ve mikroplar ölmemiş oluyor o yüzden yeme demiştir kendin süt alıp yaparsan iyice kaynatırsan Bir sorun olacağını sanmıyorum ben öyle yapıyorum kendim alıp kaynatıp mayalıyorum dışarıdaki yoğurtların içinde nişasta oluyor zaten nişasta da şekeri yükseltiyor
elifcey1 nilperab kız balminnak biz sizinle aynı hastanede bakılıyoruz da siz yaptırdınız mı şeker yüklemesi