Herrkese hayırlı akşamlar 💐
Ben de bu postu atmak için günler saydım çok şükür nasip oldu. Doğumu Zeynep Kamilde planlıyordum öyle de oldu. 39+5in gecesi acile açıklık için gittiğimde doktor açıklığın olmadıgını söyledi. O günün sabahı yaklaşık 13.000 adım attım bunun faydasının çok olduğunu düşnüyorum. 39+6nın gecesi geçmeyen regl ağrıları vardı uykudan uyandırıyordu ama çok da önemsemedim belirli aralıklı olmadıgı için. Sabah 6da uyandığımda peçeteye pembe leke geldi. Hemen hazırlanıp hastaneye gittik doktor 3 cm açıklık olduğunu söyledi. Yürüyüş vs yapıp 4 saat sonra kontrole gittiğimde açıklık 5 cm olmuştu. Doktor tekrar yürüyüşe yolladı 3 saat sonra açıklık 7 cmdi. Doğumhaneye yatışım yapıldı. Nstye bağlandığım için açıklık çok da ilerlemedi çünkü hareket edemedim. Nst bittikten sonra 2 saat oda içinde hareketlerle açıklık 8 9 cm olmuştu. Aynı zamanda suni sancıyı yavaş akışta vermeye başladılar. Bu süreçte sancılarım düzenli aralıklarla geliyordu. En son ıkınma hissi geldiğinde (yaklaşık 7 8 kez ıkınmışımdır) çok şükür bebeğim doğmuştu. Allaha şükürler olsun kolay bir doğum oldu. Doğum baştan sona 15 saat sürdü. Ebeler çok ilgiliydi.
Servise çıktıktan sonra dikişlerim çok olduğu için bebeğimi emziremedim, mama da vermediler, bebeğim sarılık oldu 3 gün yoğun bakımda kaldı. Tek sorun buydu benim için. Orada yatarken mama verdiler biberonla. Madem verilebiliyordu en baştan verselerdi çünkü ayağa kalkmaya dermanım yoktu. Anne sütü istedikleri için bebeğim her gün zayıflamıştı.
Elhamdülillah şimdi yanımda ve sağlıklı 🩷
Allah herkese hayırlı ve kolay doğum nasip etsin.