haziran15 Selam pcoslu anneler ve anne adayları 💖 dirençli pkosu olan biri olarak yazıyorum size bunları. Yani pcosun tüm semptomlarını taşıyorum 14 yaşımdan beri, o yaştan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum. Pkosa bağlı bir çok şey yaşadım, şekerdir, over torsiyonu ameliyatıdır vs. Her neyse 9 yıllık evliyim. Evlenmeden önce kilom 72 civarlarındaydı hep. Evlendikten sonra 82 bandındaydım en son 86 lara çıktım ve mide balonu taktırdım. Balona rağmen kilo veremedim sadece 7 kg gitmişti. Balonu çıkarttırmadan bir hafta önce tüp bebek merkezine gittik randevu almaya doktor balonun çıktığı tarihten bir gün sonrasına randevu verdi o zamana kadar adet olursan gel olmazsan , bir yerde beta hcg testi ver o gün gel dedi. Tamam dedim. Neyse balonu çıkarttık. Ben beta hcg vermeye gerek bile duymadığım için kan vermedim sonrada doktor tedaviye başlamazsa diye eşimle gece vakti acile gittik kan vermeye. Uyumadan bir bakayım dedim sadece beta değil tam kan sayımı falanda yaptırmıştım bazı değerlerim sürekli yüksek çıkıyordu. Bir baktım beta hcg açıklanmış ve değer 12 binlerde. Yani sanırım verdiğim o 7 kilo etkili oldu ama asıl etki o değildi bence. Tüp bebek tedavisine başlayacağım için kafam rahatlamıştı, çünkü pcosta tüp bebekte tedavi yüzdesi çok yüksek. Bu arada doktor bana dirençli pkos olduğum için ve 34 yaşında olduğum için yüzde 60 dedi ama oranlar daha yüksek. Benim kafam rahatlamıştı açıkçası, olur diye düşündüm ve o stresi üzerimden attım o yüzden hamile kalmışım. Tek sorun balon takılıyken hamile kalmışım bebeğim içimdeyken anestezi almış oldum malesef.