Çok şükür bugünleri de gördüm yolculuğumun en başından beri bende bir gün yazar mıyım diyordum işte o an geldi ve uzun olacak okumaya seviyorsunuzdur inşallah 🌸 pazartesi günü tartışma konusu açmıştım sıyırma işlemi sonrası çok canım yandı diye. Ondan sonra nişanım geldi ve sancılarım belli derecede artmıştı. Çarşamba günü de sabah kahvaltıda ayağa kalkınca alttan bişeyler gittiğini hissettim suyumun geldiğini tahmin ettim ped takılıydı baktım ama pembeye çalan bir renk su değildir heralde diye düşündüm ne biliyosam 😄 sonra aralıklara gelmeye devam etti dedimki kesin bişeyler oldu. Doktorumu aradım (belki hatırlayan vardır doktorum izinde inşallah yetişir diye başlığımda vardı) 😄 o da zaman kaybetmeden gel bakalım dedi. Gittim muayene etti tabiki suyum gelmişti ben tabi sancıdan duramıyorum bi yandan açılmam 1 miş. Normal doğum istediğimi bildiği için bu sürecin 10 12 saat sürebileceğini sabırla dirayetle yönetmem gerektiğini söyledi. Ve suyum geldiği için suni sancı vereceğini söyledi başta istemedim kendi sancımla devam etmek istiyorum dedim ama enfeksiyon riski çok yüksek eve göndermeyim dedi. Eşimle odamıza geldik önlüğü ters giymişim sezeryan tarafını sonra hemşireler değiştirdi normal kısma dönderdik Allahın işi işte neyse. 1 saat boyunca her kasılmada canımdan can gitti. Bakın ben adet ağrıma asla dayanamayan günde 3 tane arvelesle ayakta duran ben her kasılmada bağırarak ağlıyordum. Sonuçta kendimi denemiş oldum bana uygun olmadığını gördüm. Keşke acı eşiğim bu kadar düşük olmasaydı neyle karşılaşacağımı tahmin edemedim neyse eşime yalvardım doktora söyle gelsin diye geldi açıklığına bakayım 4 5 cm olduysa devam ederiz dedi. Epidural istedim bizde yok dedi. Açılmam 2 olmuştu onu duyunca da ağladım tabi. Ve eşimde o halimi görünce karar verip sezeryana çevirdik. Bazen gerçekten olmuyor ben hep normal istediğimden sezeryana kendimi hazırlamadım tabiki salaklığımdan Allahıma her zaman dua ettim nolur sağlıkla sıhhatle kucağıma alayım nasibimde hangisi varsa diye. Benimkide böyleymiş binlerce kez şükürler olsun. Kahvaltı yapıp gittiğim için sezeryan işi yok çünkü bilemediğimden genel anestezi olmak zorunda kaldım. Saat 3 te bebeğim odaya gitti babasıyla kavuştu. 1 saat sonra da ben geldimm minnoşumla ten tene temasımızı yaptık o an acının a sını bile hissetmedim. Çok şükür ki sütüm hemen geldi kısmetli bebeğim benim. Daha sonrası zor olan kısım ilk ayağa kalmak olsun gaz çıkarmaya çalışmak olsun yatağa oturup kalkmak olsun hepsinin ne kadar zor olduğundan bahsetmeyeceğim. Bilenler bilir. Yürüyüşümü zorlanarak da olsa yapıyorum suyumu sıvı gıdaları ihmal etmiyorum biliyorumki her yeni gün bir öncekinden daha iyi olacağım. Allahım isteyen herkese gerçekten isteyen herkese bu güzel duyguyu tattırsın inşallah bize de nasip ettiğin için binlerce kez şükürler olsun. Oğlumla keyfimiz yerinde. Küçük bir sorunumuz var tabi o da göğsümün ilk günden yara olması 😭 böyle bir acıyı tarif etmem mümkün değil her emzirmede canım gidiyor ama allahım bi şekilde güç veriyor. Bunu okuyan görenden dua istiyorum tez zamanda toparlanayım diye şimdiden Allah razı olsun. Eli kulağında bekleyen kim varsa Allahım yardımcısı olsun. Sizi happymom ailesini çok seviyorum 💝✨️🌸