selin_ss Merhaba canım 🤍 ben de aynı durumu yaşıyorum, sana kendi sürecimi paylaşmak istedim belki biraz faydası olur.
Ben 31 haftayken suyumun 7 olduğunu söylediler ve bir hafta sonra perinatolojiye çağırdılar. 32. haftada 5’e düştü ve beni 5 gün hastaneye yatırdılar, bebeği takip ettiler ve o hafta doğum yapabileceğimi söylediler. Akciğer gelişimi için 2 tane steroid iğnesi yaptılar. Hiç beklemediğim bir şey olduğu için çok ağladım, çok zorlandım.
Sonra bu foruma yazdım ve aynı durumu yaşayan anneler bana çok su içmemi ve armut yememi önerdi. Hastanede kaldığım süre boyunca bunlara dikkat ettim ve suyum tekrar 7’ye çıktı, taburcu oldum.
3 günde bir kontrole çağırdılar ama maalesef suyum tekrar 5’e düştü ve yeniden hastaneye yattım, yine aynı süreçleri yaşadım. Aynı zamanda plasenta previa olduğu için doğumu 36. haftada planladılar.
Yarın 35+6’da sezaryen olacağım. Çok şükür bu haftaya kadar gelebildim ama aynı zamanda çok korkuyorum ve endişeliyim.
Umarım sana biraz yardımcı olur 🤍 Devlet hastanesinde takip ediliyorum ve doğumu mümkün olduğunca geciktirmek için ellerinden geleni yaptılar.