Merhaba kızlar altı gün önce bebeğim 37+1deyken suyum gelmesi sonucu doğum yaptım. Bu süreçte süreç kalitemi artıran ya da keşke yapsaydım dediğim bazı şeylerden bahsetmek istiyorum.
Doğum çantama yiyecek olarak sadece hurma ve kuruyemiş koymuştum ama süreç uzayabiliyor bu yüzden doğuma giderken yanıma sıvı şeyler alırdım. Süt kefir hatta yoğurt vs.
Şapka ve çorabı fazladan alırdım, özellikle şapkalar bebeği kucağıma alıp bırakırken düştüğü için evden ek olarak şapka getirdik.
Kesili doğumsa depend bence çok iyi bir seçenek değil kesinlikle hasta bezi alın. Ben almamıştım sonrasında eşimden hasta bezi istedim.
Pijama yerine kesinlikle gecelik alırdım. İki gecelik bir pijama götürdüm, bugün bile hala pijamayı giymiyorum çünkü pansuman yapacakken, kurutma yaparken oldukça kullanışsız.
Kaşık biberon kesinlikle alın, bebekler çok yorgun olabiliyor bu yüzden sağıp kaşıkla verebilirsiniz. -brn biberon da götürmüştğm ama biberon ememeyecek kadar yprgundu.
Sprey tentürdiyot ya da tentürdiyot koymak için ufak sprey şişe almıştım. -kesiye sıkmak için pamukla sürmekten çok daha kullanışlı
Tuvalet sonrası temizlik için sprey şişe. Tuvalete girdikten sonra bu şişeye ılık su koyarak temizliğimi yaptım.
Bebek temizleme pamuğu, kurulama için peçete yerine bunu kullandım çok daha rahattı.
Hastane çantasını eşim yerleştirdi böylelikle bir şey lazım olduğunda bana gerek kalmadan hemen aranan şey bulundu.
Doğuma giderken kimseye haber vermedik. Benim ailem şehir dışında eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz. Doğumhaneden çıktıktan sonra aradık, onlar gelene kadar biz çekirdek aile olarak vakit geçirebildik. Ve sancı sürecinde doğum mahremiyetini koruduk. Böylelikle eşim de ben de çok daha rahattık.
Komposto varsa yanınıza alın ya da annelerinizden isteyin. Kabızlık olmaması ve tuvalet yaparken ıkınma olmaması açısından. Buna ek kuru kayısı vs de bol bol alınmalı bence.
En önemlisi perine masajı. O kadar pişmanım ki.. sezaryene döneceğinden emin hissediyodum, şimdi ki aklım olsa hiç durmam sürekli perine masajı yaparım.
Eğer sancıyı hastanede çekecekseniz yanınıza mutlaka havlu alın ve hastanenin duşunu kullanın.
Eşiniz için mutlaka bir çanta yapın. Bizim aklımızdaydı ama unuttuk. Eşim beni banyoya sokuyodu terlik yoktu, üstündeki kıyafetlerle girdi. Sonrasında evden terlik ve eşofman istedik.
Ben bu süreçte adaçayı tohumunu ezip balla karıştırdım ve bunu kullandım. Ebe arkadaşım doğum sancılarını hafiflettiğini söylemişti. Macun kıvamına getirip 36.haftadan itibaren günde bir kaşık, doğum sürecinde de saat başı kullandım.
Çörek otu yağını doğum başladığını anladığımda karnıma sürdüm ve bebeğimle konuştum hazır olduğumu, birbirimize yardım etmemiz gerektiğini söyledim. Aynı zamanda çörekotu yağını doğum sürecinde çay kaşığı ile içtim.
Ahududu yaprağı çayı demleyip götürdüm ve sancı aralarında içtim, açılmayı hızlandırma açısından.
Ben iç çamaşır hiç kullanmadım. Ne sutyen, ne atlet ne külot. Altımda bez vardı zaten ve külot indirip kaldırmakla uğraşmak bana çok konforsuz geldi.
Ben parol da aldım, hastaneden parol gelene kadar onu kullandım.
Aklıma gelenler bunlar, umarım birilerinin işine yarar. sorunuz varsa cevaplarım. Su gibi doğumlarınız olsun.