marlam Kızlar oğlum 14 aylık 5 aylıkken dişleri çıkmaya başladı ve o günden beri göğüslerim hep yara ve emzirmeyi bırakmak istiyorum bir yandan koyamıyorda nasıl yapsam
Deleted33000 marlam bende o aylarda bıraktırmak düşünüyorum benim oğlum 11 aylık daha ama süt içmeye bı alissa birsktircam nasıl yapcam bilmiyorum ama mecbur bırakacak sabır taşı , salça ,sirke falan sürmeyi düşünüyorum senin oğlan mana veya süt iciyormu
marlam Deleted33000 hiçbir şey içmiyor canım anne sütü ne kadar biberon tuturmaya çalıştıysam bile tutmadı
Deleted33000 marlam benim oğlum da öyle ya ne biberin me emzik hiç tutmadı şimdi bende pipete alistiriyorum pipetle su iciyor meyve suyu içiyor bide diğer dişleri çıkıp rahatça yemek de yese daha kolay olacak seninki vardır dişleri yedirip yatirsan yine çok kalkar mı gece gündüz bı şekilde oyalarsin da
marlam Deleted33000 pipete alistiriyorum 8 aylıkken alıştırdım ben canım suluk aldım onunla içiyor suyunu Gene kalkıyor canım illa emmek istiyor dişleri olduğu için göğüslerim hep yara ve canım çok acıyor artık bu yüzden bırakmak istiyorum emmeyi
Deleted33000 marlam ısırıyor dimi cücük yemek yemesi iyiyse süt de içiyorsa biraktir bacım emmeyi bakalım ben ne zaman birakirim ben çok süt de veremem alerjisi vardı üst üste süt ürünü yiyip içinde acayip pişik oluyor hemen
eslem2121 marlam bacım valla ben salça sürüp boraktırmıştım iki bebeğimi de benimki en son kanatınca bıraktım oğlum 18 aylıktı
elisamommy marlam Ben Sabır Taşıyla 26 Aylıkken 1 Günde Bıraktırdım Canım Yok Travma Mravma Diyenlere Bakma Çocuk Mutlu Mutlu Zorlanmadan Bıraktı Normalde Konuşarak 1 Ay Denedim Daha Çok Bağlanmıştı Aşırı Bağlıydı Kızım
Firstmumy marlam oğlum 20 aylık oldu ve beslenmesi sıvı alımınında iyi olduğunu düşündüğüm için bir gece uzun şekilde emerken tükendim ve göğüslerimi kapattım. Hayır oğlum meme yok bitti dedim. Sabahladık..uyandı…ağlıyordu.. onunla birlikte salona geçtik uyuyalım annecim dışarıdaki ağaçlara bak annecim diyerek sabah 5 e kadar uzun bir uğraş verdim. Fakat en önemlisinin ‘İstikrarlı olmak’ olduğunu bildiğim için bu konuda net davrandım. Sabah 5gibi sarılarak salonda uyuyakalmışız. Sabah kahvaltı öğlen meyvesi sıvı ve yemek alımlarına dikkat ettim. Çünkü bazı bebeklerde red başlayabilir ki bu tehlikeli bir durumdur. akşam karnını iyice doyurduktan sonra biraz geç uyumasına enerjisini atmasına çok dikkat ettim. Akşam suyunu verdim yatağa geçtiğimizde meme diyerek yöneliyordu. Hayır annecim ama meme yoook ki bitti diyerek yatakta oyalandık ve uyudu. 3. Günden sonra artık alışmıştı. Benim araştırmalarım tecrübem bu yöndeydi. Bununla alakalı okul bitirdiğim için memeye herhangi birşeyler sürüp tiksindirmek veya bıraktırmak bebekte bilinçaltındaki travmatik bir durum oluşturduğunu ileriki yaşlarda güven duygusunda zedelenme yaşadığını bildiğimden dolayı bu yöntemi denemedim. Önemli olan 1. Bebek hazır mı 2.bebeğin sıvı ve yemek alımı yeterli mi 3.bebek sıvı ve yemek alımını reddetti mi 4.Bırakma günü istikrar (ne kadar ağlarsa ağlasın) 5. Sürekli bebeğe sarılmak gün içinde oturup oyun oynamak(çünkü alışkanlığı bırakmaya çalıştığı için anneden de kopacağını sanıyor) işte bunlar çok önemli detaylar UMarım yardımcı olabilirim. Sağlıkla büyüsün ömrü uzun ve sağlıklı olsun inşallah
Firstmumy Bu arada ben yurtdışında yaşıyorum bundan çok önce bebek danışmanlarına sormuştum bırakma zamanı anne göğsü yerine süt vermeli miyim gece ? Hayır amacımız bebeklerin gece beslenmesini kesmek. Anne sütü yerine biberon süt veya mama önerilmedi. Bu sayede uykunun bölünmeyeceği ve ayrıca sütten kaynaklı diş çürümelerinin de engellenebileceğini öğrendim. Gerçekten de bu şekilde olmalıymış. Ve gerçekten de bunu yaşadım. Bu da aklınızda bulunsun.
zeyuss marlam canım benim kız 7 buçuk ayda kendi bırakmıştı ama tanıdıklarım önce sabahları keserek başladılar