sultanurrr Cuma günü planlı olarak devlet hastanesinde suni sancı verilecek şekerim var dikiş atma ihtimalim var ve normal doğum öneriyorlar özeldeki doktorum da aynısını demişti çok korkuyorum suni sancımişe doğuran varsa nasıl olduğunu anlatabilir mi başından sonuna kadar
oguzkaann sultanurrr benimde 2. Doğuöum olacak suniyle başkatacaklar büyük ihtima hemde 40 olmadan ilk doğumda biraz vermişlerdi ama öok değildi ölçüsü şimdi nasıl olur merak ediyorum ama korkmayalım herkesin acı eşiği süreci farklı oluyor yinede Allaha sığınıp kolayca atlatıp yavrularımıza kavusmayı hayal edelim
habibeglll sultanurrr bana da bugün aynısı söylendi, bebeğin suyu fazla yatış yapıp suniyle başlatalım dediler fakat kabul etmedim, açıkçası napıcağımı da bilemiyorum suni ilk doğumumda biraz zorlamıştı, Allah yardımcımız olsun inşş
deletedmom43191 sultanurrr ikinci doğumda suni aldım gayet kolay kesi ve dikiş olmadan yaptım dogumumu cok kolaydı
rmysbbr sultanurrr biraz uzun olacak ama detaylı anlatıyım. 3. Doğumumda şekerim olduğu için ve bebeğimin kilosu 4 e yaklaştığı için 38. haftada suni ile doğum yaptım. Benim şöyle bir avantajım vardı. İki doğumumun arasında 13 ay vardı. Doğal olarak açıklığım hep vardı 1 cm 2 cm. Hiç ağrı veya doğum belirtisi olmadan yatışım yapıldı. İlk olarak acilde alttan muayene edildim. Daha sonra doğum haneye geçtim. Suni sancı verilmeden önce alttan rahmi yumuşatmak için fitil verdiler. O hafif bi ağrı yaptı. Daha sonra nstye bağladılar. Yaklaşık 1 saat sonra suni sancıyı damar yolundan vermeye başladılar. Düşük dozla başladı ebe. Her doz yükseltme arasında nstye baktılar sancı durumuna göre azar azar yükselttiler. Ben belli bir doza kadar neredeyse hiç hissetmedim. Hatta ebe şaşırdı hissetmiyor musun diye. Daha sonra dozu biraz hızlı arttırıcam hissetmediğin için dedi. Saat 4 te suni takıldı 9 da doğum yaptım. Dikişsiz ve kesisiz. 4 kilo doğdu oğlum. İlk iki doğumum kendi sancım ile oldu. Bi fark yoktu benim için. Birde kendimi hazırladığım için sanırım daha kolay ve sıkıntısız bir doğum geçirdim
twobabymomm deletedmom43191 ilk dogumumda benim kesim vardı dikişte coktu 2 ay kendime gelemedim. Sizin ilk doğumda kesi ve dikiş varmiydi
habibeglll deletedmom43191 hiç açılmanız olmadan mı aldınız acaba, benim kanama oldu gittim ilk doğumdan açıklık var sadece dendi şimdi sıfırdan mı suni alacağım anlayamadım
deletedmom43191 habibeglll hiç belirtim yoktu bebek kanalda değildi sanci agri açılma hiç bisey yoktu
twobabymomm deletedmom43191 ben de ikinciyi bekliyorum inşallah ilki gibi olmaz. Hayırlısı olsun inşallah 🌸
sultanurrr rmysbbr o kadar gözümü korkutan insanlar var ki şu an tek düşündüğüm bu çok strese girdim ama yazdıklarınla rahatladım çok sağol
butterflyys Bende çarşamba suni ile doğum için yatış yaptıracağım ilkini de ayni sancı ile yaptım evet zor ama dayanılmaz değil Allah sabrını veriyor canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
rmysbbr sultanurrr olumsuz hikayelere hiç odaklanmayı. Ne kadar pozitif düşünürsen emin ol o kadar güzel geçiyor doğum. Özellikle nefes ıkınma gibi durumları kontrol edebilirsen yırtıksız kesisiz bir doğum yapabiliyorsun. Suni sancı kendi sancıma göre daha hızlı doğum yaptırdı bana. İlk doğumumda 3 cm ile hastaneye gittim. 9 saatte yapmıştım doğumu. Suni daha rahat geldi açıkçası. Hiç olumsuz düşünme inşallah su gibi akıp giden kolay bir doğumun olur 🙏
azrmglll sultanurrr hic korkma suni sanciyi iyi yönden düşün doğum zamanını kisaltiyor saatlerce kendi sancini cekmektense suni sanciyla olabildiğince daha erken doğum yaparsın bende suni sanciyla doğum yaptım geldi geçti merak etme korkma sadece dua et Rabbım kolaylaştırır hic korkma benim dikisim bile olmadi
azrmglll sultanurrr korkacak bisey yok suni.sanci kötü bisey değil.herkese bakarsak hamile bile kalmamız gerek Allah yardım ediyor o anın heyecaniyla telasiyla hicbisey anlamadan bebisin doğmuş oluyor