Merhaba. Oğlum 27 eylül 2020 doğumlu. Bu sene anaokulu çıktı. Gönderdik. İlk dönem çok zorluk yaşadık. Çünkü sınıfındaki bütün cocuklar 3 yaşından itibaren kreş eğitimi almışlar, bizimki gibi tecrübesiz değil. Ama ben evde sıkı bir eğitimle onları yakalamasına yardımcı oldum. Ben asla ama asla seneye 1. Sınıfa başlamasını desteklemiyorum çünkü hazır değil. Sınıfında şuan 6. 5 yaşında birçok çocuk var. Erteleme ile 2. Kez anasınıfı okuyorlar. Şimdi benim oğlum devletin şahane kararıyla seneye 1. Sınıfa başlayacak, sınıfında koca koca çocuklar 7 yaşında, benim oğlum 6 yaşında onlardan 1 sene geride yarışa başlayacak öyle mi? Asla kabul etmiyorum. 6 ay bile inanılmaz farkediyor çocuk gelişiminde. Bu sebeple (eşim öğretmen) biz eşimle bir karar aldık. Seneye 1. Sınıfa zaten sistem otomatik atıyor. Bizde göndermeyeceğiz. Sınıf tekrarı yapacak. 1 sene evde bizimle kalsın. Okuldan soğumasından, akran zorbalığından çok daha iyidir. Bu arada Ram raporunu bizde çok araştırdık. Görümcemin eşi askeriyede rütbeli asker. Asla aldırmayın dediler. İlerde önüne geliyor hakim, savcı rütbeli asker olmak istediğinde… Yahu bu sistemi hangi gerizekalı çıkardıysa ben oğlum adına hakkımızı helal etmiyorum. Böyle aptal bir sistem olamaz.