Ben kalpte parlaklık olduğunu öğrendiğimde çok araştırma yaptım burada bir çok insanla bu konu hakkında konuştum benim gibi olan anneler varsa onlarla bu durumu paylaşmak istiyorum.
22 haftamda detaylı ultrasonda kalpte parlaklık görüldü geri kalan her şey olması gerektiği gibiydi ikili üçlü tarama testlerini yaptırmamıştım gittiğim doktor fetal dna ya da amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi bebeğim down sendromlu olabileceğinden bahsetti bana riskleri anlattı ve ben amniyosentez ezi kabul etmedim imza atıp oradan çıktım birkaç gün sonra kendi doktoruma randevum vardı o da aynı şekilde gördü ve beni fetal eko için çocuk kardiyolojisine yönlendirdi oradaki doktordan Allah razı olsun içimi çok ferahlattı bu durumun geçici olabileceğini tek bir bulguyla bunun düşük ihtimal olabileceğini anlattı ama benim içimde hep acaba mı diye doğuma kadar süren bir şüphe vardı aldırmayı düşünmediği için fetal DNA’da yaptırmadım Allah’tan gelen her şeyi kabulümdi her anne ister bebeği sağlıklı olsun 32. haftam da kalpteki parlaklığın geçtiğini ama karın çevresi geriliği olduğunu öğrendim 32. haftadan sonra ölçümler hep geriden geldi bacak boyu uyumluydu ama karın çevresi hep geriden geldi ve kilo alımı yavaştı en son 37. haftada boynuna kordon dolandığını ve bu yüzden beslenmediğini söyledi artık beklemenin bir anlamı olmadığı için doğum başlatıldı çok şükür sağlıkla kızıma kavuştum doğar doğmaz ilk sorduğum şey sağlıklı mı yüzü gözü nasıl kilosu biraz düşüktü ama çok şükür kuvöze bile girmemize gerek kalmadı Allah herkese sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.(biraz uzun oldu hakkınızı helal edin)