Öncelikle özel hastanede doğum yaptım. Kesinlikle tavsiye de ederim. Beylikdüzü kolanda Fatma Türkan ayan yaptırdı doğumumu. Devlette normal doğum nasıl bilemiyorum. Pazartesi sabah 9 gibi sancılarım gelmeye başladı. Normal adet sancısı gibi. Sadece kasıklarıma vuruyordu. Doktor kontrolüm vardı 10 da. Sancım olduğunu söyledim. Tekrar çatı muayenesi yaptı. 2 cm açıklık varmis. Birde zar sıyırma diye bir işlem varmış. Normal doğumu tetikleyen. Suni sancı ya gerek kalmasın diye yapti. Kolaydı 1 dakika sürmedi. Ertesi sabah yatışa hazır gel dedi. Eve gittim. 20 dakikada 1 gelmeye başladı sancım. Yürüyüş/squat falan yaptım evde. Ertesi gün 5 e kadar durabildim evde. 10 dakikada 1 sancı geliyordu. Buraya kadar gayet dayanılır sancılardi. Ben aralığı kisaldigi için evde dogururum diye korkup gittim 😅 Hastaneye gittik. 6 gibi Muayene edildi 4 cm açıklık vardı. Nst takıldı. Sancım en fazla 60 çıkıyordu. 10 dakikada 1. Ebe daha bu ne ki 100 leri geçicek kendini hazırla dedi😅 Dedim ben o kadar dayanamam. Yok yaparsin falan beni sürekli normal doğuma teşvik ettiler. Canım çok yandığında hem ebemi hem doktorum Fatma hanımı sezeryana ikna etmeye çalıştım. Onlar her seferinde beni normal doğuma ikna ve motive ettiler 😁 3-4 sefer sezeryana çevirmeye çalıştım 😅 8 de doktorum Fatma hanım geldi. Yürüyüş ve hareketler yapmamı ve normal doğum sürecini anlattı. 10 gibi tekrar muayene etti açıklık 6 cm olmuştu. Sancılarım 60-70 lerdeydi. Bu sancıyla açılma hızlı olmaz diyorlardı. Onlarda şaşırdılar. Ben 6 cm den sonra epidural istedim. Yine doktorum epiduralin normal doğum sürecine etkilerinden bahsetti. Bu aşamada epidural yaparsak ıkınma aşamasında zorluk yaşayabiliriz ve müdahale gerekebilir dedi. Epidural yerine ağrı hafifletici ve doğumu kolaylaştırıcı bir iğne yaptırdı kalcamdan. Sonra suyumu patlattı. Ağrılar yine aynı seviyede kaldı. Aralığı 6-7 dakikada 1 falandı. Arada dinleniyordum yani. Hatta bir ara uyuya kalmışım catalda 😁 12 gibi açıklık 8 santim olmuştu. Dogumhanede nst bağlandı. Sancılarım hala en fazla 70-80 di. Suni taktılar. Sadece bebeği itmeye kolaylastirmak içindi. Ekstra zor birşey yapmadı suni bana. 8 santimden sonra her sancı geldiğinde çömelip ıkınmamı istediler. Sonra çatala çıktım. Nasıl ikinmam gerektiğini tarif ettiler. Sancılar geldiginde kuvvetli bir şekilde ikindim. Ben ikindim ebe karın üzerinden hafif baskılar yaptı. Doktor alttan birkaç müdahale etti falan. 13:30 da doğum gerçekleşti 😄 Yeterince ayrıntı verdim galiba. Biraz dikisim var onun dışında iyiyim. Cataldan kendim kalkıp üstümü giydim. Sütüm hemen geldi. Rahat eğilip kalkıyorum. Bunlar en önemli artilari. Eksisi 11 içerde 11 dışarda toplam 22 dikişim.var🥲