Merhaba anneler,
İlk bebeğim çok istediğimiz bir bebekti. Eşimle yaklaşık bir yıl boyunca çocuk sahibi olmaya çalıştık, olmadı. Sonra hiç beklemediğimiz bir anda Allah bize dünyalar tatlısı bir oğul nasip etti. Şu an bebeğim 10 aylık.
Bugün ise yeniden hamile olduğumu öğrendim ve açıkçası çok şaşkınım. Bu gebelik tamamen plansız oldu. Eğer her şey yolunda giderse çocuklarım arasında yaklaşık 1,5 yaş olacak.
Kendimi çok karmaşık duygular içinde hissediyorum. Bir yandan hamilelik haberinin şaşkınlığını yaşıyorum, diğer yandan ilk bebeğime doyamadığımı düşünüyorum. Onunla daha fazla vakit geçirmek, sevgimle büyütmek, biraz daha sadece ona odaklanmak istiyordum. Bu yüzden sanki ona haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum.
Ayrıca dürüst olmak gerekirse tekrar hamileliğe hazır olduğumu da düşünmüyordum. İlk hamileliğimde vücudum çok değişti; dişlerimde hassasiyet oldu, karnımda çatlaklar oluştu ve kendime olan bakışım da değişti. Bunlar beni psikolojik olarak etkiledi.
Eşim de haberi ilk duyduğunda çok olumlu tepki vermedi. Bu da beni daha da korkuttu ve kaygılandırdı.
Bir yandan da bu şekilde düşünerek Allah’a karşı nankörlük etmekten veya isyan etmiş gibi olmaktan korkuyorum. Rabbim bana ilk evladımı nasip etti, bunun için her gün şükrediyorum. Ama şu an yaşadığım korku, hazır hissedememek ve gelecekle ilgili endişelerim beni çok zorluyor. Bu duyguları yaşayan başka anneler oldu mu merak ediyorum.
Şu an ne hissedeceğimi, ne düşüneceğimi bilmiyorum. Benzer durumu yaşayan, çocukları arasında 1–2 yaş fark olan anneler varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? İlk başta korkup sonradan alışanlar oldu mu? İlk çocuğunuza haksızlık ettiğinizi düşündünüz mü?
Gerçekten moral veren sözlerinize, tecrübelerinize ve dualarınıza ihtiyacım var. ❤️🌷